Debrecen hírei

2012.07.13. 10:34

Mit vár az új stadiontól a rendőrfőkapitány és a szurkolói egyesület első embere?

Debrecen. A tervek szerint 2014. tavaszán a Loki focistái már nyitómérkőzésen léphetnek pályára az új Nagyerdei Stadionban. Noha a létesítmény (át)építése még csak ezután kezdődik, kíváncsiak voltunk, hogy mit vár el az új arénától a VIP-szektorba jó pénzért megvásárolt éves bérlet sportszerető tulajdonosa, és mit a B-középben a Loki-indulót extázisban éneklő törzsszurkoló.

Debrecen. A tervek szerint 2014. tavaszán a Loki focistái már nyitómérkőzésen léphetnek pályára az új Nagyerdei Stadionban. Noha a létesítmény (át)építése még csak ezután kezdődik, kíváncsiak voltunk, hogy mit vár el az új arénától a VIP-szektorba jó pénzért megvásárolt éves bérlet sportszerető tulajdonosa, és mit a B-középben a Loki-indulót extázisban éneklő törzsszurkoló. A megyei rendőr-főkapitánynak szurkolóként nincsenek extra elvárásai. Fekete Csaba olyan széken szeretne helyet foglalni, amiben egy átlagos termetű ember kényelmesen elfér, illetve azt reméli, hogy ha a néző a saját szektorából a meccs közben ki akar majd menni a mosdóba vagy a büfébe, ezt mások zavarása nélkül megteheti. Kotosmann Zoltán, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja szerint rossz ötlet a stadion legmagasabb pontján elhelyezni a VIP-szektort, hiszen a nagy távolság miatt onnan nem lehet jól látni a játéktéren történteket. És hogy mit szeretne a B-közép egyik meghatározó figurája? Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesülete elnöke szerint ők már annak is örülnének, ha nem lennének bokáig sárosak, mire elfoglalják a helyüket a lelátón.

 Tizenkét és félmilliárd forintból még idén megkezdődhet a 20 ezer férőhelyes új Nagyerdei Stadion építése. Noha 2014. tavasza, a nyitómérkőzés tervezett időpontja még messze van, olyan VIP-vendégeket és törzsszurkolókat kérdeztünk "álmaik stadionjáról", akik biztosan ott lesznek a kezdő sípszónál.

Drukkol a főrendőr

Fekete Csaba megyei rendőr-főkapitány maga is lelkes látogatója a Loki mérkőzéseinek, ezért szívesen mondta el magánvéleményét arról hogy ő mit vár el az új nagyerdei arénától. "Kényelmes ülőalkalmatosságok kellenek és fedett lelátó, hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor a nézők egymás esernyőitől nem látják a mérkőzést. A monacói stadionban például az tetszett, hogy a szektorok mögött kerengőt alakítottak ki, hogy a nézők akár a meccs közben egymás zavarása nélkül kereshessék fel a mosdót vagy a büfét" - mondta.

Kotosmann Zoltán, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja szerint a VIP-szektorban sehol a világon nincs helye kompromisszumoknak, ott a vendég a pénzéért tökéletes kiszolgálást és szórakozást vár el. "Nem jó ötlet a VIP-szektort az aréna legmagasabb pontján elhelyezni, hiszen a nagy távolság miatt a játéktéren történteket nem lehet jól látni. Ez a probléma a Főnix Csarnokban is, a skiboxos-megoldással, pedig ott kisebb a tér, mint amekkora távolságokkal majd az új Loki-stadionban számolni kell" - jelentette ki, hozzátéve, hogy szerinte a VIP-szektorban szabadtéri kiülőhelyekre van szükség, ahonnan a vendégek közvetlenül tudnak bejutni az étterembe vagy a kávézóba. Az üzletember ugyancsak fontosnak tartja (nyugati példák alapján), hogy a VIP-parkolóból lifttel lehessen felmenni a nézőtérre, miként azt is, hogy a VIP-bérletek nem lehetnek sokkal drágábbak, mint a jelenlegi, egyébként is borsos tarifák.

Ahol eldőlnek ügyek

"Jó lenne elérni, hogy az új nagyardei stadion olyan közösségi térré váljon, ahol a vendég huzamosabb ideig szívesen tartózkodik. Jelenleg ugyanis az a gyakorlat, hogy a szurkoló néhány perccel a kezdő sípszó után esik be a stadionba és a meccs lefújását követő percekben távozik" - osztotta meg velünk tapasztalatait Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója, akinek a jelenléte nélkül szintén nem képzelhető el Loki-meccs. Úgy véli, hogy ha az új létesítményben egy-egy sportrendezvény társadalmi eseménnyé válik, az üzleti és közéleti szempontból is komoly nyereséget hozhat. Példát is említett...

"Az elmúlt években sok olyan projekt valósult meg Debrecenben, amelyek kapcsán az első ötletelések a labdarúgópálya lelátóján hangzottak el. Ilyen volt például a Debreceni Labdarúgó Akadémia létrehozása is, melyről először komolyan a Loki egyik BL-meccsén, a Puskás Stadionban esett szó" - engedett betekintést a kulisszák mögé a gazdasági szakember, akinek a sztadionnal kapcsolatos elvárásai egyébként vegyesek. - Idegenbeli mérkőzéseken általában a VIP-szektorban foglalok helyett, itthon pedig a hazai tábort erősítem, hiszen ott vannak a haverok, akikkel jó együtt szorítani a csapatért - tette hozzá a főigazgató. HBN

Petneházi Attila

Ne bokáig sárban...

- A törzszurkolók igazán nem kívánnak sokat, hiszen mi már azzal is megelégednénk, ha kivilágítanák a stadionba vezető utat, illetve, ha nem lennénk bokáig sárosak, mire elérünk a lelátóig - válaszolta érdeklődésünkre Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesülete elnöke. Mint mondta, ők azt remélik, hogy továbbra is megfizethetőek lesznek a belépők, illetve, hogy az új stadionban európai körülmények között járhatnak majd a mosdóba, illetve a vendéglátóhelyekre a megszomjazott drukkerek.

 

A jó stadion ismérvei: 

jó megközelíthetőség

elegendő parkolóhely

kényelmes ülőhelyek

fedett nézőtér

belátható játéktér

intim találkahely

szolgáltatások sora

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában