Debrecen hírei

2012.07.06. 14:57

Kutya-dolog

Tisztelt Szerkesztőség! Több kutyatulajdonos mindennapi problémáját írom, hívom fel a figyelmet az ebek nevében. Van egy bizonyos törvény, melyben le van írva, hogy a kutyusokat póráz és szájkosár használata mellett lehet sétáltatni.

Tisztelt Szerkesztőség!

Több kutyatulajdonos mindennapi problémáját írom, hívom fel a figyelmet az ebek nevében.

Van egy bizonyos törvény, melyben le van írva, hogy a kutyusokat póráz és szájkosár használata mellett lehet sétáltatni. Kisebb fajtáknál  a szájkosár még nem is annyira, de a póráz mindenképpen. Sajnos vannak embertársaink, akik sportot űznek abból, hogy a nem kis felelősséggel városban tartott kutyusokat és sétáltató gazdáikat "előszeretettel" bejelentgetik a Közterület Felügyeletnél. Úgy látszik ez a legnagyobb problémájuk az életben. Mindenki tudja, hogy ezek a szeretetreméltó ember barátai szeretnének egy kicsit felszabadulni a kötöttségből, azaz futnának, játszanának egy nagyot. Nálunk csak a lustábbak nem mozognak eleget, de Ők örülnek a mozgásnak kivétel nélkül! Nos erre, ebben a városban úgy tűnik nincs lehetőség. Vagy legalábbis lehetne, ha az önkormányzat területeket jelölne ki, ahogy máshol. Tudom, erre nincs pénz és nem is lesz. Nekünk gazdiknak az is megfelelne, ha legalább ebben a "kertekre" tagolt szép városunkban időpontokat és helyeket (játszó-parkokat) jelölnének ki számunkra, melyeken egy órácskát biztosítanának a délutáni vagy esti órákban ebeinknek. Csak a táblát kellene kihelyezni, hogy ki mikor mire számítson. Szerintem a békés egymás mellett élés közös érdek! A kutyagumi pedig legyen a közösségek felügyelete, érdeke, hogy mindenki kivétel nélkül a parkok megóvását tűzze ki célul. Én illetve mi sok olyan helyen jártunk már ahol sajnos ezeket a kis csomagokat cipeljük magunkkal, mert szemeteseket ritkán találunk. Itt megjegyzem: nagyon sok helyen tapasztaljuk, hogy vannak "emberek", akik a lakásukból az ablakon dobálják ki az ételmaradékot a parkosított területre vagy kiülnek csoportokban minden délután illetve este a padokra és szemétdombot hagynak maguk után, italoznak. Kicsit tovább megyek, emberi ürülékektől rángatom el kedvencemet. Elgondolkodtató! Kiket is kellene bejelentgetni? Kiket kellene rendre utasítani? Sajnos a Közterület Felügyelet is "kivonul" amiért hívták, de a tőlük 200 méterre levő társaságot nem jelenti fel, ők tehetnek amit akarnak. Ez csak egy példa, nyitottabb szemmel kellene járkálniuk, ha már ez a dolguk.

Remélem felkeltettem a figyelmet egy közös és állandó problémára, egyben szeretném/nénk, ha segítenének nyilvánosan lehetőségeket kerestetni, teremteni a megoldásra.

Üdvözlettel

Oli

Címkék#Debrecen
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában