Bulvár, celeb

2009.01.02. 13:23

Tőlük búcsúztunk 2008-ban

<p>Selmeczi Roland, Albert Györgyi, Antal Imre... Megdöbbentő halálhírekkel kellett szembesülnünk 2008-ban.</p>

Még alig ocsúdtunk fel Bubik István elvesztéséből, máris egy újabb kiváló színművésztől kellett búcsút vennünk január 30-án, ráadásul kísértetiesen hasonló módon távozott, mint Bubik.

A 38 éves Selmeczi Roland éppen Szolnokról sietett haza Budapestre, amikor az M5-ös autópályán súlyos autóbalesetet szenvedett és a helyszínen meghalt. A színészt többek között az Üvegtigris című filmből és a Kútfejekből ismerhetjük, de elvesztése óta az is sokaknak megütötte a fülét, hogy a már kedvelt külföldi színészek más hangokon szólalnak meg, hiszen Selmeczi rendszeresen és sokat szinkronizált. A színész pályájának meghatározó állomásai a Vígszínház és a Soproni Petőfi Színház voltak. Utóbbinál emlékhelyet is állítottak a tiszteletére.

Áprilisban a régóta betegeskedő Antal Imre távozott közülünk( Antal Imre 2008.04.15. ), akinek több évtizedes munkássága ellenére az utóbbi években sajnos inkább botrányaitól volt híres a sajtó. Nem volt ez másként elvesztése után sem, amikor az öröksége körüli viták töltötték meg a lapok oldalait. A nagy nevettető 72 éves volt. A pekingi olimpia időpontjához közeledve egy kiváló sportolónk hunyt el tragikus hirtelenséggel.

Júliusban Kolonics Györgytől búcsúzott az ország ( Kolonics György 2008.07.16. ), aki éppen az olimpiára készülve, egy edzés közben vesztette életét. A sporttársak a nagy megmérettetés idején is fájdalommal küszködve szálltak versenybe az aranyért, és a kajak-kenu sportág képviselői mind Kolonicsnak ajánlották érmeiket.

Az utóbbi években botrányos életviteléről olvashattunk Albert Györgyinek ( Albert Györgyi    2008.10.03. ), aki vallomását önpusztító természetéről maga is papírra vetette. A depresszióval és alkoholproblémákkal küzdő riporternő egyre nehezebben viselte a közvélemény nyomását, mégis mindig elvállalta, hogy televíziós műsorokban faggassák intim titkairól. Amikor már eldöntötte, hogy Londonba menekül a kíváncsi szemek és a szakma megvetése elől, egy taxiban érte a halál október 3-án. 44 éves volt.

Hasonlóan botrányos életmódja miatt került reflektorfénybe Flipper Öcsi is, aki nem tudott szabadulni az alkoholtól, és a székesfehérvári Szent György Kórházban küzdöttek életéért. A 46 éves zenész azonban november 26-án feladta a harcot és elhunyt.

Augusztusban Anettka férje,Forgács Rezső távozott az élők sorából. A műsorvezetőnő szeretett hitvese rákkal küzdött és szervezete már nem bírta tovább a küzdelmet.

Márciusban Zoltán Béla, a Benko Dixieland tagja hunyta le végleg a szemeit, novemberben pedig egy másik kiváló zenész, Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese halt bele egy súlyos fejsérülésbe. Tunyogi 61 éves volt.

Forrás: netbulvar.hu

  • Hírességek, akik 2008-ban hunytak el

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!