Bulvár, celeb

2008.03.27. 16:30

Teherbe esett egy férfi

<p>Várandós lett egy férfi Amerikában. A férfi maga írta le történetét lebilincselő őszinteséggel egy amerikai meleg magazinnak, az Advocate-nak, az esetet az újságnak megerősítették a kezelőorvosai is.</p>

Thomas a terhessége 22. hetében van, és július 3-dikára írták ki szülésre. Azért várhat babát, mert nőnek született, és habár a törvény szerint már férfinak számít, és úgy is néz ki, a női szaporítószervei megmaradtak. Szoptatni azonban biztosan nem fogja tudni a gyerekét, mivel a melleit átoperáltatta.

Transzszexuális vagyok, és mindig is akartam gyereket” – magyarázta cikkében, hogy miért tartotta meg a női nemi szerveit. Feleségének, Nancynak nem lehet gyereke, mivel el kellett távolítania a méhét, így Thomasra hárult a feladat. „Abbahagytam a kéthavonta esedékes hormonkúrámat. A testem négy hónap alatt visszaállt, és nem kellett semmilyen termékenységet elősegítő gyógyszer, női nemi hormon, hogy teherbe essek” – írta Thomas.

Nem volt könnyű dolguk Thomaséknak, hiszen sajátságos helyzetük miatt számtalan akadályba ütköztek. Amikor kiderült, hogy gyereket akarnak, az egészségügyi dolgozókat valósággal sokkolta az, hogy egy férfi terhes lehet. Az orvosok ellenük fordultak vallásos meggyőződésükre hivatkozva, a recepciósok kinevették a kórházban. A család sem volt elfogadó, Nancy családjából addig sokan azt sem tudták, hogy a férj transzszexuális.

„Az első orvos azt kérte, hogy borotváljam le a szakállamat, majd egy 300 dolláros konzultáció után is vonakodva végezte az első kivizsgálásomat, majd elküldött minket pszichológushoz. Pár ezer dollár és hónap után azt mondta, hogy nem szeretne minket tovább kezelni”. Végül összesen kilenc doktor kezelte Thomast.

„Milyen érzés férfiként terhesnek lenni? Hihetetlen. Annak ellenére, hogy a növekvő pocakomban egy új élet kezdődik, férfinak érzem magam. Én hordom ki Nancy helyett a babát, ő lesz az anya, én pedig az apa” – valllotta meg írásában a büszke szülő, Thomas.

Forrás: Advocate.com

  • Férfiként él tovább az atlétanő

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!