Bulvár, celeb

2008.02.22. 09:56

Szorítsunk Szilárdnak! Szilárd szombaton színpadon

<p>A társulat legifjabb versenyzője esténként tanul is, hiszen májusban érettségizik.</p>

A múlt héten csak „statisztált” A társulat című televízós vetélkedő döntőjének első adásában a kisvárdai származású Nagy Szilárd, szombaton azonban, vagyis február 23-án este már ő is reflektorfényben lesz, hiszen fellép a most versenyző 12 fiatal között. Mint közismert, a küzdelem azért megy, hogy kik énekeljék az István, a király című rockopera 25 éves jubileumi előadásán a a főszerepeket.
– Ez a hét kemény munkával telt – mondta el érdeklődünkre Szilárd, akit Budapesten értünk utol. – Minden nap próbáltuk a teljes műsort. Péntek este lesz a főpróba, de még szombaton az előadás előtt is elpróbálunk mindent.

Jobb lett volna múlt héten szerepelned, vagy kellett még neked ez az egy hét a felkészüléshez?

– Szívesebben szerepeltem volna a múlt héten, hiszen akkorra már összeállt az a dal, amit énekelni fogok. Többen is úgy gondolják, jobb lett volna az első adásban szerepelni, de hát így alakult. Akkor is kellett 12 énekes, most is kell 12 énekes, én az utóbbiba jutottam.

Az első adásban a zsűritagok által elmondott kritikákból tudtál-e tanulni olyat, amit még felhasználhatsz a mostani szereplésedhez?

– A zsűritagok által elmondott kritikákból, véleményekből kiderült: színházban gondolkodnak. Nem elég egy mikrofonnal kiállni s elénekleni nagyon jól a dalt, egy teljes színházi produkcióra van szükség. Ilyen szempontból az általam választott dal előnyösnek tűnik, mert egy komplett történetről van benne szó. Ez a dal az 1960-as évek nagy slágere volt, többet hadd ne áruljak most el róla. Nem kíván igazi nagy énektudást, tehát valójában nem tudom most megmutatni az összes tudásomat, de arra jó, ha továbbjutok, tudom majd tovább fokozni a teljesítményemet. Már tudom, melyik musicalt fogom énekelni, ha bejutok a következő fordulóba.

A szombati döntőben lesz-e szurkolói gárda Kisvárdáról?

– A stúdió, ahonnan a döntőt közvetítik, nem nagy helyiség. Minden versenyzőnek arra van lehetősége, hogy meghívjon 15-20 vendéget. Én a családtagokat hívtam meg erre az előadásra.

Mivel telnek az esték Budapesten a próbák után?

– Esténként pihenek, illetve tanulok. A gimnázium 4. osztályát magántanulóként folytatom, s nem lehet lazsálás, hiszen májusban érettségizem.

Kapcsolódó cikkek:

Nagy Szilárd a Társulatban

Nagy Szilárd, kisvárdai tehetséges musical-énekes bejutott a Társulat c. televíziós szereposztó műsor döntőjébe. Bővebben...

Apa és fia egy színpadon

A Hírnév közkívánatra októberben újra a Várszínház és Művészetek Háza színapdán. Bővebben...

Szurkoljunk Szilárdnak!

A társulat zsűrije az első két adásban a színpadi megjelenésre, a színpadi mozgásra kíváncsi. Bővebben...

 

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!