Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.01. 11:24

Szobrot loptak a művész kertjéből

<p>Miskolc - Két bronz szobrot loptak el Máger Ágnes festőművész kertjéből a közelmúltban, Miskolcon.</p>

Mindkét alkotás a művész saját munkája: az egyik Sánta Kálmán agysebész portréjának a másik egy síremléknek a másolata. Máger Ágnes elmondta: körülbelül 1,5 hete hajnalban kutyaugatásra ébredt, de akkor még nem gondolta, hogy tolvajok járnak a kertben. Majd pár nappal később ment ki a kertbe, akkor látta, hogy a két szobor eltűnt. Mindkettő a műterem bejárati ajtaját díszítette. Sajnos nem ez volt az első eset, hogy loptak a festőművésztől, hiszen a kertből már több minden eltűnt, sőt a szomszédok is arra panaszkodnak, hogy tolvajok járnak a kertekben.

Máger Ágnes szerint a két szobor együtt körülbelül 15 kiló lehet. Számára mindkettő kedves tárgy volt, de feljelentést nem tett, hiszen, mint mondta, sokkal nagyobb dolgok, például vasúti sínek tűnnek el az országban. Mi lenne a megoldás? Ha a fémkereskedelem állami monopóliumba kerülne – válaszolta –, mert ezeket a fémlopásokat meg kellene állítani valahogy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!