Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.03. 07:28

Főutca, stukkóomlás – kérdések, most válasz nélkül

<p>Miskolc - Mit lehet tudni a főutcai házak (homlokzatának) átvizsgálásáról? Mikor, ki-mi csinálja, mit néz, mikorra lesz eredmény? Mennyibe kerül (kb.), ki-mi fizeti?</p>

Kedden délelőtt a miskolci ingatlangazdálkodó céghez, a MIK Zrt-hez a következő kérdéseket küldtük el:

Mit lehet tudni a főutcai házak (homlokzatának) átvizsgálásáról? Mikor, ki-mi csinálja, mit néz, mikorra lesz eredmény? Mennyibe kerül (kb.), ki-mi fizeti

Amennyiben kiderül, hogy önkormányzati (részben önkormányzati) tulajdonú házak homlokzatai veszélyesek, mi a következő lépés?

A nem önkormányzatiakkal mi a helyzet? Azokat is átvizsgálják? Ha veszélyt észlelnek, mi a következő teendő? Mikorra lesz a főutca (a homlokzatok szempontjából) veszélytelen?

És a nem főutca? Másutt is vannak veszélyesnek tűnő részek. Falak, tetők. Érkeztek-e ilyenekről jelzések-bejelentések a MIK-hez, illetve az önkormányzathoz? Vizsgálják-e ezeket?

Délután az alábbi választ kaptuk:

Az Észak-Magyarország szeptember 2-i megkeresésére a következő választ tudjuk adni:

A MIK Zrt. a múlt heti tragikus baleset után megkezdte a miskolci Széchenyi utca azon épületeinek átvizsgálást, amelyekben önkormányzati tulajdonrész van. Terveink szerint ez a munka a hét végéig befejeződik. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre csak a vizsgálat befejezése után tudunk válaszolni. A vizsgálat lezárulta után minden érdeklődésre, megkeresésre készségesen és részletesen válaszolunk majd.

MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!