Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.26. 11:49

A Debreceni Egyetem nyerte a barcikai kórházi pályázatot

<p>A kazincbarcikai önkormányzat pénteki rendkívüli képviselő-testületi ülésén döntött a Kazincbarcikai Városi Kórház egészségügyi közfeladatához kapcsolódó vagyonkezelői jog átadását célzó nyilvános pályázati eljárásban beérkezett pályázatokról.</p>

Szitka Péter polgármester előterjesztésében úgy fogalmazott: hosszú, göröngyös út végére érkeztünk. A pályázati eljárás során valamennyi érintett fél kifejtette a véleményét. A cél az volt, hogy a lehető legjobb megoldást találják meg annak érdekében, hogy a kórház megnyugtató módon működhessen tovább hoszabb távon is. Majd kétórás vita után a testület tagjai arról döntöttek, hogy a Debreceni Egyetem a pályázat győztese első körben. 16 igen, 5 nem és 1 tartózkodás mellett született meg a döntés.
A második nyertes a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató kórház a MEDCENTER Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel közösen benyújtott pályázata.
Szitka Péter polgármester lapunknak elmondta, hogy ez a döntés végre megnyugvást hozott egy kétéves kálvária után, kedvezően alakulhat majd a kórházi adósságállomány kezelése, és leveszi az önkormányzat válláról az anyagi fenyegetettség veszélyét. Az önkormányzat vezetői természetesen rajta tartják vigyázó szemüket a leendő működtetőn.

Egy hónapon belül megvizsgálják a konkrét szerződéskötést, amelybe beépítik a jogi garanciákat is annak érdekében, hogy hosszútávon fejlődjön az egészségügyi szolgáltatás színvonala Kazincbarcikán.

Dr. Rudas János, a Debreceni Egyetem tanácsadója lapunkat arról tájékoztatta, hogy 1 hónapon belül megismerkednek a barcikai kórház helyzetével, átvilágítást készítenek, és lefolytatják a szerződéses tárgyalást az önkormányzattal. Legkésőbb november végére megtalálják azt a szakembert, akire rábízzák majd a barcikai kórház vezetését. A tényleges kórházi átvétel 2009. január elején lesz.
Rotációban elviszik a barcikai dolgozókat Debrecenbe, tőlünk pedig ezalatt szakembereinket küldjük át Kazincbarcikára. Célunk az is, hogy ne csak foglalkoztatott, hanem a szakmához értő jól dolgozók legyenek a barcikai kórház szakemberei, ez természetesen azt is jelenti, hogy minőségi cserékre is gondolunk.

B.Gy.

Kapcsolódó cikkek:

  • Barcikai kórház: segítene a megyei önkormányzat
  • Kazincbarcikai kórház: népszavazás
  • Nem pályázik a Hospinvest a kazincbarcikai kórházra
  • Szakmai partnert keresnek Ózdon, 2 pályázó Barcikán
  •  

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!