Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.13. 06:12

Csűrdöngölés kontra tengerpart

<p>Jön a nyár, lehet fesztiválra menni, csak győzze pénzzel az ember, mert lassan a gatyánkat is otthagyjuk, ha jól akarjuk érezni magunkat. sothis jegyzete</p>

Hosszú évekig, mint borsodi zenefanatikus gyerek, úgy gondoltam, hogy a Hegyalja fesztet nem lehet kihagyni. Tehát a nyárindítónak a bérletára kapásból 12500 Ft és még oda is kell jutni, meg enni is kell, nem csak inni, uszkve ez még egy laza 25 ezres kiadás minimum és akkor még el se engedtem magam igazán. Ez felkerekítve, egyéb kiadásokkal számolva negyven rúgó és kész. És akkor még itt van a Sziget. Mert ugye Sex Pistols meg egyéb finomságok. Bérlet 30 ezer aztán még étel-ital jóféle pesti áron, a csapolt sör ihatatlan, a dobozos meg egy ötszázas körül van, de legalább a kis fesztiválokhoz képest jobb a kaja. Ettem én már EFOTT-on sült mócsingot szerb hagymáshúsnak álcázva… A bérletár mellé nyugodtan mellé lehet tenni még negyvenet, így utazással együtt (MÁV, BKV) ez megvan nyolcvanezer.

Ha kiszámoljuk, akkor a két buli összesen 120 ezerbe kerül. Ennyi pénzből már el lehet menni nyaralni, mondjuk az Adriára jópár napra, és még le se hánynak, na meg a full intelligens biztonsági őrök sem csesztetnek.

Kíváncsi vagyok hányan fogják így gondolni, hogy inkább elmegy nyugisan nyaralni, mint végigfetrengeni két fesztivált, mert nagyon elszaladt a ló a szervezőkkel. Ha a bérlet ára viszonylag olcsóbb (kis fesztivál), akkor behozzák a kaján, mert a kempingbe nem engednek be semmi boltból vásárolt cuccot, vedd meg helyben két-háromszoros áron. A készétel minősége borzadály, még a lángos is nyers sok esetben, ha csapolt sörrel kombinálja a kaját a fesztiválozó, könnyen összeszedhet egy jóféle hasmenést.
Ha szigetelni megyünk, akkor nemcsak a jegyár horror, hanem az itóka és a kaja is. A csapolt sör itt is vizes, de legalább a kaja elsőrangú és változatos, például máshol még nem ettem eddig Uruguay-i disznósültet, amit mindenkinek ajánlok. Öt nap alatt kiég az istenüccse elég rendesen, így még egy érv a tengerpart mellett. Minden évben elhatározom, hogy most már aztán tényleg inkább nyaralni megyek, csak egy a hiba. Már márciusban mozgolódik a kisördög egy jókora csűrdöngölésért kiáltva és addig vacilálok a nyaralás és a túrás között, míg fel nem veszem a hátizsákom bepakolva a pöttyös bögrémet és nyomás csápolni.

Kapcsolódó linkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!