Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.09. 18:21

Sörfőző a szomszédom

<p>Társadalmi párbeszédet indított a Borsodi Sörgyár. A program „A „Sörfőző a szomszédom” elnevezést viseli, aminek keretében emléktáblát is állítottak.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Sorgyar-unnep.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<DIA alt="Emléktábla a Borsodi Sörgyár 35. éves jubileumára" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Eml_kt_bla_a_Borsodi_S_rgy_r_35___ves_jubil/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Emléktábla a Borsodi Sörgyár 35. éves jubileumára" src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Derek Hopkins, a Borsodi Sörgyár Zrt. vezérigazgatója pénteken mutatta be a „Sörfőző a szomszédom” című, a vállalat és a környezete közötti társadalmi párbeszédnek keretet adó programját.

A környező települések vezetői, illetve más érintettek közreműködésével megrendezett első találkozón a vezérigazgató összefoglalta a Borsodi Sörgyár Zrt. korábbi társadalmi szerepvállalását a régióban, valamint bemutatta az új program lényegi gondolatait, területeit, hosszú távú céljait. A Bőcsön, illetve környékén élő munkavállalók, valamint családtagjaik jó közérzetét és kellemes környezetét alapvetően befolyásoló, meghatározó témák állnak a program középpontjában.

Pályázati rendszerrel

„A „Sörfőző a szomszédom” program az embereinkért és a környezetünkért vállalt felelősségünket foglalja össze, illetve keretet ad arra, hogy a települések vezetőivel, és egyéb szervezetekkel közreműködve megtaláljuk a továbblépés legfontosabb területeit” – kezdte Derek Hopkins a program bemutatását.

Az adományozáshoz rendelkezésre álló források szétosztására egy pályázati rendszer kerül bevezetésre. Ehhez a vállalat dolgozóiból összeáll egy bizottság, amelynek hatáskörébe tartozik majd a beérkezett pályázatok értékelése, és a források szétosztása. Ennek részleteiről a közvetlen környező települések vezetői hamarosan írásos tájékoztatást kapnak.

Az eseményen elhangzott: a környezeti hatások csökkentésére – mint a szakszerű feltárás, elemzés, értékelés - a Borsodi Sörgyár Zrt. a WWF-fel, mint szakmai partnerrel tárgyal az együttműködésről a vállalat környezetében lévő 23 hektár földterület rekultivációjáról . Ezen együttműködés részeként a WWF tiszai Nagy Ugrás programjának támogatójaként a vízi élet fontosságára, illetve a tiszta vízre kívánja felhívni a figyelmet, amely egyébként a sörfőzés egyik legfontosabb alapanyaga is.

Avattak

A találkozó jó alkalmat jelentett arra, hogy az idén fennállásának 35. éves jubileumát ünneplő vállalat egy emléktábla elhelyezésével köszönje meg mindenki odaadó munkáját, aki hozzájárult a 35 éves sikeres működéshez. Az emléktáblát Derek Hopkins vezérigazgató és Arany József a cégnél 35 éve munkában álló dolgozó avatták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!