Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.26. 14:53

Köteles Pétert kizárták a pártból

<p>Miskolc - Köteles Pétert (SZDSZ) kizárták a pártból. Legalábbis a megyei fegyelmi bizottság így döntött, miután meghallgatták a vállalkozót. Az indok: a Hír Tv-nek tett korábbi nyilatkozatai, valamint a Jüttner-bizottság véleménye.</p>

A határozat ellen Köteles Péter fellebezhet, és ezt meg is tette.
Mint ismert: a Hír TV egyik februári Célpont című műsorában Köteles Pétermiskolci vállalkozó — akkor még név nélkül, kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozott — azt mondta: manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, és ebben T. Asztalos Ildikót, a párt megyei elnökét is megvádolta.

A kirobbantott botrány után etikai eljárás indult párton belül, amely lefolytatására a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei SZDSZ-elnököt, Jüttner Csabát kérték fel. Megállapították: szabálytalanságok történtek az elnökválasztáson.

Elfogultságot jelentett

Majd Köteles Péter sajátmaga és T. Asztalos Ildikó ellen is fegylemi eljárást kezdeményezett. Ezért megalakult a megyei fegyelmi bizottság, amelynek egyik tagja Szabó Tamás, a párt miskolci frakciójának vezetője volt. Emiatt Köteles Péter elfogultságot jelentett be a bizottság ellen, mondván Szabó Tamás egyike azoknak, akik miatt neki tavayl ősszel menni kellett az önkormányzat városüzemeltetési bizottságából.

Köteles Péter portálunknak elmondta: birtokában van egy levél, amelyet tavaly május végén (az SZDSZ-elnökválasztás után – a szerk.) küldött T. Asztalos Ildikó címére, de a megyei elnöktől ez a levél bontatlanul jött vissza. Megtudtuk: ebben a levélben Köteles Péter azt írta le, hogy csalás történt az elnökválasztáson.
A megyei fegyelmi bizottság határozata ellen már fellebezett, de a fővárosi szervezet értesítését még nem kapta meg – mondta portálunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!