Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.06. 16:37

Köteles nem állt kötélnek

<p>Elfogultságot jelentett be Köteles Péter (SZDSZ) az őt vizsgáló megyei fegyelmi bizottság ellen.</p>

Ezt a következőkkel indokolta lapunknak: "A bizottság egyik tagja Szabó Tamás volt, aki a párt miskolci frakciójának vezetője, és ebben a minőségében részese volt, annak, hogy tavaly ősszel az önkormányzat városüzemeltetési bizottságából visszahívtak."

Mint ismert Köteles Péter fegyelmi eljárást kért a párt jószolgálati és etikai bizottságától sajátmaga és T. Asztalos Ildikó megyei pártelnök ellen, valamint azok ellen, akik szerinte a tavalyi elnökválasztási csalásban érintettek voltak. A bizottság a megyei választmányt bízta meg a fegyelmi eljárás lefolytatására. Ezért bizottság alakult, amelynek tagjai: Szabó Tamás, a párt miskolci frakcióvezetője, Neuwirth László, jászberényi tag, Czikora János, tiszalúci tag.

A bizottság hétfőn tárgyalta az ügyet, illetve tárgyalta volna, de Köteles Péter elfogultságot jelentett be. Mint lapunknak elmondta: az arra vonatkozó dokumentumokat, hogy miért, csak 10 hónappal az elnökválasztás után robbantotta ki a botrányt, nem mutatta meg a fegyelmi bizottságnak, a fenti okok miatt. Hozzátette: ezt csak egy budapesti bizottságnak hajlandó átadni.

Fellebezhet

A fegyelmi bizottság így is meghozza a döntést május 15-ig, ez ellen azonban fellebezhet Köteles Péter – tájékoztatta lapunkat Szabó Tamás. Az elfogultsági bejelentésre reagálva elmondta: a megyei választmány titkos szavazással választotta meg a fegyelmi bizottság tagjait.

Köteles Pétert nem volt hajlandó együttműködni velünk, és az általa terhelőnek tartott dokumentumokat sem mutatta meg – tudtuk meg. Hozzátette: az eljárást lefolytatjuk, meghozzuk a fegyelmi határozatot, ami ellen fellebezhet az érintett.
A fegyelmi bizottság hétfőn T. Asztalos Ildikót is meghallgatta. Mást nem, mivel Köteles Péter a jószolgálati és etikai bizottsághoz intézett levelében sajátmagát és a megyei elnököt jelölte meg név szerint, a többieket úgy említette: "akik az ügyben érintettek" – magyarázta Szabó Tamás. Hozzátette: ezért a bizottság pontosítást kért, arra vonatkozólag is, hogy Köteles mivel indokolja a többiek ellen az eljárás szükségességét. Erre eddig nem kaptak választ – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!