Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.22. 15:18

Két évig még pereghetnek a villamosok Miskolcon?!

<p>Miskolc - Fogtuk a kameránkat és megnéztük a kritikus pontokat a villamosok útvonalán, jártunk a Selyemrét és a Soltész Nagy Kálmán megállók közötti szakaszon, na meg a szerdai baleset helyszínén.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Kettes villamossal a vesekő ellen 2008.05.22."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kettes_villamossal_a_vesek__337__ellen_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kettes villamossal a vesekő ellen 2008.05.22." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-villamos-miskolc-mvk-sinvillamoskisiklas_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Szerdán kiderült, hogy még legalább két évig benne van a pakliban, hogy a bécsi villamosok a szabadpályát választják a kötött helyett, sínt nem cserélnek, maximum, hegesztéssel erősítik a kritikus pontokat. A Teleki kollégium mellett található mélyedésben nem véletlenül lassítanak évek óta a villamosok, a beton széttöredezve, a sínben néhol oda nem illő "kanyar". Rutinos villamoshasználók révén megvárjuk a bécsit, ami pattog a sínen becsülettel, veseköves olvasóink számára kifejezetten hasznos lehet. Meglehet a rekonstrukcióig felírja majd az orvos: igyon másfél liter teát, majd üljön föl a kettes villamosra, lehetőleg hátra, és menjen öt kört. Utána üríthet.
Átsétálunk a kisiklás helyszínére, ahol már óvatosabban nyomják a villamosvezetők, ami érthető, mert ugyanaz a hepe-hupás sín fogad bennünket, kíváncsiak lennénk milyen lesz ez nyáron, amikor még a hőtágulás is rátesz egy lapáttal.
sothis

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!