Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.24. 15:20

Tisza-tavi szezonnyitó: 21 fát ültettek

<p>Tisza-tó - A 2008-ban 30 éves születésnapját ünneplő Tisza-tó, a korábbi évekhez hasonlóan „hivatalosan” is megnyitotta idei turisztikai főszezonját. A szezonnyitó idén kiegészült egy ünnepélyes faültetési ceremóniával.</p>

A 2008-ban 30 éves születésnapját ünneplő Tisza-tó, a korábbi évekhez hasonlóan "hivatalosan" is megnyitotta idei turisztikai főszezonját. A Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Irodája Nyári Vízszintavató Rendezvényt tartott a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökség Székházában, melyen a térség országgyűlési képviselői, polgármesterei, szolgáltatói, a Tisza-tavi Hatóságok képviselői, és a Tisza-tó turizmusáért tenni kívánó szakemberek vettek részt.

A szezonnyitó idén kiegészült egy ünnepélyes faültetési ceremóniával. A Tisza-tó parti települések és a társintézmények (Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság; Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság; Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság; Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság és Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi RTPI; Tiszai Vízirendészeti Kapitányság; Bükki Nemzeti Park Igazgatóság; Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács; Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság; Közép-Tisza- vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség) 30 fát ültettek – ezzel szimbolizálva az eltelt 30 évet, az összetartozást és a további fejlődést, növekedést.

A faültetésen az a 21 parti település – köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek – vett részt, akik 1978-ban lehatárolták a Tisza-tavat, majd kiemelt üdülőkörzeti státuszt kaptak (Kisköre, Pély, Poroszló, Sarud, Tiszanána, Újlőrincfalva, Egyek, Tiszacsege, Abádszalók, Tiszabura , Tiszaderzs, Tiszafüred,Tiszaroff, Tiszasüly, Tiszaszőlős, Ároktő, Borsodivánka, Tiszabábolna, Négyes, Tiszadorogma, Tiszavalk).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!