Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.28. 13:29

Nyomozócsoport a rejtélyes öngyilkosságok nyomában

<p>Miskolc - Nyomozócsoport alakult a megyei rendőr-főkapitányságon, melynek munkájától a rejtélyes öngyilkosságok ügyének felgöngyölítését reméli a rendőrség. A főkapitányság kommunikációs irodája egyelőre nem árult el részleteket.&#160;<A href="http://video.boon.hu/discussed/month/members.boon_szerkesztoseg/flv-Produce.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A Miskolci Rendőrkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói körültekintő és gondosan megtervezett rendőri akció keretében április 09-én őrizetbe vettek egy 39 éves prügyi, és egy 25 éves taktaszadai férfit - emlékeztet a megyei rendőr-főkapitányság közleménye. Mindkettőjükkel szemben élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a két férfit.

Hétfőn az üggyel kapcsolatos vizsgálat eredményessége érdekében a nyomozás irányítását átvette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. Egyben nyomozócsoport alakult. Ennek elsődleges feladata a szerteágazó bűncselekmény körülményeinek pontos tisztázása.

A rendőrség a nyomozás jelenlegi szakaszában bővebb információt nem kíván közzétenni az üggyel kapcsolatban - tudatta Egyedné Novodonszki Éva.

ELŐZMÉNYEK:
Az elfogás szakszerűségét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály, a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztály, a Bükk Bevetési Alosztály és több Rendőrkapitányság munkatársa biztosította. A taktaszadai elfogás közben a 25 éves gyanúsított védelmére kelt a rendőrökkel szemben több helybéli lakos, akik kísérletet tettek a szakszerűen lefolytatott rendőri eljárás meghiúsítására. Agresszív magatartásukat több mint 50 törvényesen és szakszerűen intézkedő rendőr tudta csak kivédeni.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóinak látókörébe került a két férfi, akik az információk szerint súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkezőket kutattak fel a környező településeken. Kapcsolataik révén banki hitelt szereztek az ingatlanok tulajdonosainak, melynek jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvettek a sértettektől.
A nyomozók felkutattak egy olyan hitelügyletet, melynek alapján zsarolás tényét tudták megállapítani. Ennek a bűncselekménynek a sértettje egy öt gyermekes édesapa, aki körülbelül egy hónapja öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak a nyomozók a két zsarolóhoz.
A bűncselekménnyel kapcsolatban további nyomozati cselekmények várhatóak, mivel jelenlegi információink szerint más sértettek is lehetnek az ügyben. A vizsgálat során két olyan öngyilkosság körülményei is a rendőrség látókörébe került, mely esetekben a nyomozók összefüggést látnak az elkövetőkkel, de az ügyek teljes körű tisztázása a nyomozás további feladata lesz.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!