Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.09. 12:39

Miskolc visszavette a tapolcai strandot

<p>Miskolc - A város(az önkormányzat) újra saját kezelésbe vette a tapolcai strandot, vagyis a néhai strand területét. Hogy mikor és mi lesz ott, arról szeretnénk mihamarabb tájékoztatni olvasóinkat...&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Tapolcai strandbejárás 2008.04.09."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tapolcai_strandbej_r_s_2008_04_09_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tapolcai strandbejárás 2008.04.09." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/strand-tapolca-atadas-miskolc-furdo.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Újra önkormányzati kezelésben a miskolctapolcai strand területe – így kezdődik az a közlemény, amit most kaptunk a Miskolc Holdingtól, az önkormányzati cégeket tömörítő szervezettől.

Mint ismeretes, a Pagony Béta Kft. miskolctapolcai strandfürdőre vonatkozó szerződése 2008. március 31-én lejárt. A Miskolc Holding Zrt., illetve a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. Miskolc MJV megbízásából eljárva a területet a mai nappal (április 9-ével) birtokba vette – fogalmaz a tájékoztatás, amely így folytatódik:
A MIK Zrt. a Holding tagvállalataival együttműködve azonnal megkezdi a terület rendbetételét – funkció nélküli épületek bontását, takarítási munkálatokat –, melynek során a legnagyobb gondossággal, a fellelt ingóságokra való fokozott figyelemmel jár el.
Miskolctapolca fejlesztési stratégiájáról, illetve azon belül a tervezett strandkomplexum jövőjéről várhatóan ez év első felében dönt majd a miskolci képviselő-testület.

Kapcsolódó cikkek:

Nézze meg videót a miskolci fürdők helyzetéről!

Miskolci strandhelyzet: közel kétszeresére nőhet a vízfelület
A jelenlegi 3000 helyett csaknem 5000 négyzetméternyi vízfelülete lehet Miskolcnak az év végére. Persze akkor, ha a Selyemréti Strand tervezett beruházása elkészül. 

Egy ötlet a bezárt strand hasznosítására
Levélírónk bosszantónak tartja, hogy a tapolcai strandfürdő már évek óta nem üzemel. Ő szívesen tartózkodna a nyári napokon, ezért javaslatot is tesz arra, hogy ő hogyan tudná elképzelni a strand működtetését.

Körbenéztünk a miskolci strandokon, fürdőkben
A Selyemréti strand hátsó medencéje már nem üzemel, a várfürdőnek csak két kicsi hidegvizű medencéje van, a tapolcai strand pedig évek óta az.

Selyemréti Strand: a bíróság kimondta...
Nagy valószínűséggel még az idén végleg leeresztik a Selyemréti Strand „piskóta medencéjének” a vizét. Lesz „új” strand.

Tapolca, Fürdők völgye: itt a vége
A miskolci önkormányzat nem ad újabb haladékot. A Pagony Béta Kft. elveszítette a jogot arra, hogy megkezdje a tapolcai fürdőkomplexum megépítését.

Fürdők Völgye projekt: Eleve halálra volt ítélve?
Fürdők Völgye projekt elvetve. Újra terítéken a leválás? A tapolcaiak csalódottak, már nem bíznak abban, hogy az önkormányzat bármilyen fejlesztést tervezne az ő városrészükben.

Uszoda Miskolcon: milyen lesz?
Öt tervet tartott a zsűri alkalmasnak arra, hogy bármelyik megvalósuljon. Némi változtatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!