Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.25. 16:24

Ingyenes hulladékelhelyezés a Bogáncs utcában is

<p>Miskolc - A korábbi két hulladékudvarra eddig 700 tonna szemetet szállított Miskolcról és környékéről a lakosság.</p>

A Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Projekt megvalósításával egy új komplex hulladékgazdálkodási rendszert alakítottak ki, melyben megtörtént az egykori Bogáncs úti régi lerakó rekultivációja, megépült Hejőpapiban a kettős szigeteléssel rendelkező regionális hulladéklerakó, bevezették Miskolcon és a környező településeken a szelektív hulladékgyűjtést. Az ISPA elnevezésű projekt befejezéseként Miskolcon megvalósultak a hulladékudvarok. Az első két udvart 2007 szeptemberében – József Attila és a Lórántffy Zsuzsanna utcán – adták át. Pénteken került sor az utolsó, a III. hulladékudvar megnyitására a Bogáncs utcán, a Görömböly és Szirma városrészeket összekötő úton.

Váljon szokássá

Az eseményen jelen volt többek között Káli Sándor polgármester, Orosz Lajos alpolgármester és az AVE vezetéséből Varga Zoltán és Kiss Péter igazgatók. Káli Sándor kiemelte: a sok helyen tapasztalható tisztaság, pedantéria igénynek meg kellene honosodnia a háztartási hulladék kezelésében is. Ezzel az újabb ingyenes hulladék elhelyezési lehetőséggel a város és környékének igényét igyekeznek lefedni. Varga Zoltán elmondta, hogy a behozott háztartási hulladékot nagy részben feldolgozzák illetve elhelyezik a regionális hulladéklerakóban. A szelektíven gyűjtött papír és fémhulladékokért a helyszínen átvételi árat fizetnek. A sajtótájékoztatón elhangzott, a korábbi tapasztalat az volt, hogy a veszélyes hulladékok közül elsősorban televíziókat, akkumulátorokat és gumiabroncsokat vitt az udvarokba a lakosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!