Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.14. 20:26

Fecske Sándor az új területi elnök

<p>Kazincbarcika - A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Szövetsége (HONSZ) Kazincbarcikai Területi Elnöksége hétfőn tisztújító közgyűlést tartott az Egressy Béni Könyvtár Kulturális és Sport Központ klubtermében.</p>

Fancsik József kürt felhívójele után a Himnusz következett, majd Ipacs József, nyugállományú ezredes, a HONSZ országos elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A levezető elnöki teendőket Husonyicza Gábor tartalékos hadnagy, területi elnökhelyettes látta el. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Bagyal Józsefnek a HONSZ-ban végzett eredményes tevékenységéért Kazincbarcika város polgármesterének elismerő oklevelét adta át. A 2004-2008. közötti időszak területi elnökségi munkájáról Bagyal József nyugállományú alezredes, a HONSZ országos elnökhelyettese, kazincbarcikai területi elnök számolt be.

Molnár Miklós, Gál Jánosné és Tóth Istvánné hozzászólásai és a válaszadás után a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium tanulói - Nótári Éva és Nagy Roland - Szuromi Béláné tanárnő felkészítésében adtak elő szavalatokat. Ezt követően megválasztották az új elnökséget. Az új területi elnöknek egyhangúlag a felsőtelekesi Fecske Sándort választották meg. A területi elnökhelyettes Huspnyicza Gábor lett, a gazdasági felelős pedig Baracsi István.

Területi elnökségi tagoknak választották meg a bánhorváti Molnár Györgynét és a rudabányai Kovácsné Fedrik Zsuzsát, aki egyben ellátja a médiafelelősi tisztséget is. Elnökségi póttag lett Svidró István. Székfoglaló beszédében Fecske Sándor Pitti Katalint idézte, miszerint minden ember feladattal jön a világra. Bagyal József után átvenni a stafétabotot nem hálás dolog, hiszen az országos elnökhelyettesi posztja miatt leköszönő Bagyal József igen eredményes munkát végzett - hangoztatta Fecske Sándor. Kijelölte a jövő tennivalóit is, fontosnak nevezte a fiatalok bevonását. Törekedni kell az önkormányzatokkal az együttműködésre és minden évben más-más településen rendezik meg a központi ünnepségeket.

Ezután az új tagoknak átadták a tagsági könyveket, így Mezei Istvánnak, Kulcsár Elemérnének, Óvári Jásnosnének, Farkas Gyulának, Kakszi Bélánénak, Kiss Imrénének, Barta Tibornénak és Lukács Bélánénak.Dienes Mária és Leskó Béláné elfoglaltságuk miatt később veszi majd át tagsági könyvét. Végezetül az arra érdemesek elismeréseket vehettek át, majd a Szózattal fejeződött be a tisztújító közgyűlés.

B. Gy.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!