Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.08. 15:33

Családok háborúja - garázdaság három felvonásban Tiszaújvárosban

<p>Tiszaújváros - Női pankráció, családok háborúja, ital-harc, három nap alatt három garázdaság miatt kellett intézkednie a tiszaújvárosi rendőröknek.</p>

Az első alkalommal, azaz április 03-án kora délután Tiszaújvárosban egy tiszapalkonyai nő támadt barátnőjére, mivel szerinte ő hosszabb ideje pénzzel tartozik neki. Az elkövető először váratlanul megütötte és megrúgta a másikat, aki rövid ideig, de megpróbált védekezni. Végül a harcias nőt egyik ismerőse fékezte meg a rendőrök kiérkezéséig.

Még ugyanezen a napon az esti órákban Tiszapalkonyán kellett intézkedniük a rendőröknek, ahol két egymással haragban lévő család vitája fajult bűncselekménnyé. Az intézkedést kérő helyi lakos arról tájékoztatta a kapitányság ügyeletét, hogy amikor hazaérkezett hírét vette a szomszédaitól, hogy amíg távol volt, a haragosai botokkal, vasvillával felfegyverkezve keresték őt, sőt a nyitott kapun át be is mentek az udvarára. Ezt követően gépkocsijával elment a hívatlan látogatóihoz, hogy kérdőre vonja őket, milyen jogon léptek be a portájára.

A számonkérés azonban veszekedéssé fajult, és mindeközben a sértett egyik haragosa ásóval betörte gépkocsijának ablakát, visszapillantó tükrét letörte. Két nappal később, április 5-én este megint Tiszaújvárosban, s ismét egy italboltban estek egymásnak az érintett felek. A dulakodás az utcán is folytatódott, a tulajdonos jobbnak látta a bezárni az italkimérés ajtaját, hogy a verekedők ne térhessenek vissza. Ezt azonban zokon vette az egyik verekedő és mindenáron vissza akart jutni, de mivel nem sikerült, öklével bezúzta az ajtó üvegét. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság mindhárom ügyben garázdaság bűncselekményének elkövetése miatt indított nyomozást az elkövetőkkel szemben.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!