Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.23. 19:37

Borsod is csatlakozik a Demján-alapítványhoz

<p>Demján Sándor 1994-ben alapította a nevét viselő alapítványt, amely az esélyegyenlőséget kívánja javítani a halmozottan hátrányos helyzetű, óvodás gyermekek, általános és középiskolás tehetséges tanulók támogatásával.</p>

Demján Sándor 1994-ben alapította a nevét viselő alapítványt, amely az esélyegyenlőséget kívánja javítani a halmozottan hátrányos helyzetű, óvodás gyermekek, általános és középiskolás tehetséges tanulók támogatásával. A Demján Sándor Alapítvány karitatív tevékenységével példát szeretne mutatni, s ösztönözni a gazdaság és a politika szereplőit hasonló feladatvállalásra.

A 2007-ben indított kísérleti program keretében a nyírbátori kistérségnek nyújtott támogatással modellértékű gyakorlatot kíván megvalósítani. 2008-ban az országban másodikként kap lehetőséget az encsi kistérség a Demján-alapítványtól egy pályázati programon keresztül a hátrányos helyzetű gyerekek képesség- és készségfejlesztésére, tehetséggondozásra és felzárkóztatásra. A program területi hatálya 36 településre terjed ki, a demográfiai, gazdasági és foglalkoztatási mutatószámok egyértelműen bizonyítják a többszörösen hátrányos helyzetet a kistérségben.

A Demján Sándor Alapítvány az Abaúj Polgáraiért Alapítvánnyal együttműködve kívánja megvalósítani a programot. A megyei közgyűlés mai ülésének asztalára kerülő javaslat szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat hozzájárulna az encsi kistérség hátrányos helyzetű tehetséges tanulói esélyegyenlőségének javításához az Abaúj Polgáraiért Alapítványnak – a költségvetési rendelet 5.1. számú mellékletében meghatározott 5 millió forint összegű tehetséggondozásra fordítható keretösszeg terhére – nyújtandó 3,5 millió forint támogatással, csatlakozva a Demján Alapítvány programjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!