Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.28. 16:18

Visszautasította a jutalmat Szitka Péter

<p>Kazincbarcika - Visszautasította a jutalmazását Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere a pénteki önkormányzati képviselő-testületi ülésen a tisztségviselői beszámolója után - értesültünk Maros Évától, az ön kormányzat sajtószóvivőjétől.</p>

A kazincbarcikai önkormányzat ügyrendi és jogi bizottsága, valamint a frakcióvezetők többsége a polgármester számára háromhavi bérének megfelelő jutalmat indítványozott a képviselő-testületnek megszavazásra, de Szitka Péter visszautasította azt.

Kazincbarcikán, a soron következő pénteki önkormányzati ülésen a napirendi pontok között szerepelt a tisztségviselők, Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere Sztupák Péter és Karikás Lajosné alpolgármesterek beszámolója. Szitka Péter tájékoztatta a képviselőket a megválasztása óta történt intézkedésekről.

A beszámoló után az ügyrendi és jogi bizottság kezdeményezte a polgármester jutalmazását. Szitka Péter megköszönte az indítványt, de a napirend zárásánál bejelentette: jelen pillanatban a jutalmazása kérdését nem tartja aktuálisnak sem maga, sem az alpolgármesterei számára. Kifejtette: olyan horderejű kérdések következnek az elkövetkező időszakban a munkájukban, hogy csak azoknak a megnyugtató lezárása, kezelése után tartja aktuálisnak a jutalmazás kérdését.

Kazincbarcika Önkormányzatának az ülésén módosították a képviselők Kazincbarcika állattartási rendeletét is. Több észrevételt kaptak ugyanis a képviselők a kutyák futtatására kijelölt hellyel kapcsolatban eddig a lakosságtól. Arról döntöttek: hogy Kazincbarcikán Szent Erzsébet sétány 1. Szám alatt lévő Római Katolikus Templom, az Építők útja és a Jószerencsét út által határolt Völgypark rész legyen ezután a kutyák futtatására kijelölt hely.

Évek óta problémát jelentett Kazincbarcikának a Gábor Áron úton lévő illegális hulladéklerakó. A szóban forgó lerakóról a hulladékot már többször elszállították , de minden esetben rövid időn belül újratermelődött. Ezért döntöttek a képviselők úgy, értékesítik ezt a területet. Ezzel az intézkedéssel végre nyugvópontra kerül az ott lakók számára is áldatlan állapotnak értékelt ügy.

Arról is döntöttek: nyílt közbeszerzési eljárást írnak ki Kazincbarcika önkormányzata törzsvagyonának minősülő közterületi fizető parkolóhely céljaira kijelölt várakozóhelyek működtetésére, kizárólagos üzemeltetési jogot biztosító szerződés útján. Az önkormányzat ettől az intézkedéstől azt várja, hogy megoldódjon Kazincbarcika belvárosának zsúfoltsága, közlekedési rendje.

B. Gy.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!