Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.28. 19:47

Ötven közül négy ment tovább Rátkáról

<p>Rátka - Idén is a Rátkai Német Nemzetiségi- és Kéttannyelvű Általános Iskola adott otthont a német versmondó verseny regionális döntőjének.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_tven_k_z_l_n_gy_ment_tov_bb_R_tk_r_l_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ötven közül négy ment tovább Rátkáról 2008.03.28." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Endrész Árpádné, a vendéglátó iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte, örvendetes, hogy ebben az esztendőben is közel félszáz gyerek érezte úgy, összeméri felkészültségét, tudását a többiekkel.

A sátoraljaújhelyi-, hercegkúti-, rátkai és rakamazi gyerekek négy korcsoportban versenyeztek. A legtöbben az 1-2-. Osztályosok voltak, itt összesen tizenhat induló közül kellett a zsűrinek kiválasztania a győztest.

Az eredményhirdetés folyamán senki sem távozott üres kézzel. Minden résztvevő emléklapot kapott, ezen kívül az első három helyezett tárgyjutalmat is kapott. A korcsoportok győztesei pedig megszerezték a jogot arra, hogy a régiót képviseljék a májusi budapesti országos döntőben.

Eredmények
1-2. osztályosok: 1. Bánhegyi Máté (Hercegkút), 2. Palsics Patrik (Rakamaz), 3. Barabás Vivien (Rátka)
3-4. osztályosok: 1. Maier Péter (Rátka), 2. Asztalos Daniella (Rakamaz), 3. Lengyel Gabriella (Rátka) és Fehér Alexandra (Rakamaz)
5-6. osztályosok: 1. Perger Ádám (Rakamaz), 2. Beleznay Barbara (Rakamaz), 3. Pózer Adrienn (Rakamaz)
7-8. osztályosok: 1. Rudolf Krisztina (Rakamaz), 2. Maier Boróka (Rátka) 3. Asztalos Dorina (Rakamaz) és Oláh Réka (Sátoraljaújhely)

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!