Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.14. 18:01

Sajtónapot tartottak a városházán

<p>Miskolc - A Magyar Sajtó Napja tiszteletére tartottak ünnepséget pénteken a városháza dísztermében, ahová a városi és a megyei önkormányzat vezetői közösen hívták meg a sajtó munkatársait.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Sajtónapot tartottak a városházán 2008.03.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sajt_napot_tartottak_a_v_rosh_z_n_2008_03_1/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sajtónapot tartottak a városházán 2008.03.14." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Unnepi-kozgyules.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A sajtó képviselőit Káli Sándor miskolci polgármester és Ódor Ferenc a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. Káli Sándor beszédében kiemelte, mennyire fontosnak tartja, hogy ez a hagyomány – a sajtónap megünneplése – fennmaradjon, mégpedig úgy hogy közösen ünnepeljen megye, város és a sajtó. Még akkor is (illetve azzal együtt), hogy a megye és a város felfogása között (nem új keletű ez, hanem 150 éves) különbségek vannak. Ugyanezt a gondolatmenetet folytatta a megyei közgyűlés elnöke is. Mindketten hangsúlyozták a sajtó szerepét, fontosságát, és reményüket fejezték ki, hogy a további együttműködés is zavartalan, gyümölcsöző lesz. Az ünnepség állófogadással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!