Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.25. 15:38

Májusban küldjük a pályázatot

<p>Miskolc - Állítólag Debrecen már leadta villamosnagyprojekt pályázatát. Miskolccal mi a helyzet? Mint kiderült, ráérünk arra még: a határidő májusban van.</p>

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjei körében a kormány tavaly augusztusában akciótervben nevesítette a budapesti 1-3-as, valamint a debreceni, a szegedi és a miskolci villamoshálózat fejlesztéseket.

A városok azóta is dolgoznak a részletes műszaki és pénzügyi tervek, illetve hatástanulmányok összeállításán, küldte el közleményét lapunknak a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet. Még tudatják, hogy eddig Debrecen nyújtotta be elkészült pályázati csomagját a szervezethez, így az ő pályázatuk értékelése már folyamatban van.

Megkérdeztük Veres Lászlót, a miskolci önkormányzat szóvivőjét, hogy Miskolc mikor nyújtja be a pályázatát. Veres László elmondta, a tényleges műszaki tartalom és a kiviteli tervek véglegesítését, a költség-haszon elemzéssel alátámasztott részletes megvalósíthatósági tanulmányt a napokban készíti a város, mint ahogy az ezeket magában foglaló Támogatási Kérelmet is. Mindezt előreláthatólag áprilisban tárgyalja a közgyűlés.

A pályázati anyagnak májusban kell a kormány elé kerülnie. Ők küldik tovább az unióba, akik ez év októberében, novemberében döntenek a támogatásról, melynek következményeképp 2011-re teljesen megújul a miskolci villamosközlekedés a 39 milliárd forintos – 90 százalékban uniós pénzből történő – beruházás során.
Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!