Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.06. 19:10

Gyertyát gyújtottak a kazincbarcikai kórházért

<p>Kazincbarcika - A Kazincbarcikai Városi Kórház működtetésének átadása ellen csütörtökön este gyertyagyújtásos tiltakozást rendeztek az intézmény belső udvarán.</p>

Rizner József, az Összefogással Barcikáért Egyesület elnöke beszédében hangsúlyozta: az eseménnyel közös akaratukat és véleményüket nyilvánították ki a helyiek. Felemelték szavukat a szakmailag és jogilag elfogadhatatlan döntés ellen a kórház szakmai és a civil szervezetei, a szakszervezeti tömörülések, mindazok, akik ebben az ügyben a szervezőkkel, a kórházi dolgozókkal értettek egyet.

Nincs több lehetőség

"Egyetlen védelem van az előnytelen döntés ellen, éspedig az, ha a kórház valamennyi dolgozója összefog, félreteszi nézeteltéréseit, mert nincs több lehetőség az intézmény megmentésére!" – jelentette ki Rizner József, aki kérte a jelenlévőket, hogy minél többen vegyenek részt a pénteken déli élőláncon, amely ugyancsak a kórház belső udvarán lesz.

Dr. Trencsényi Erzsébet igazgató-főorvos megjegyezte, hogy "a kórház még a miénk és ne hagyjuk, hogy a tőke martaléka legyen. Az intézmény a Hospinvest Zrt. ölébe hull, mert meggyőződésem, hogy pénteken tizenhatan voksolnak majd."
Az önkormányzat képviselő-testülete március 7-én rendkívüli ülésen dönt a pályázatokról. Előtte Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere sajtótájékoztatót tart.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!