boon-sportoldal

2012.07.18. 11:53

London 2012 - Máté mester kívánsága

Ökölvívás - „Ringen kívülre” került Varga Miklós edzője, csak magánemberként lehet ott az olimpián.

Ökölvívás - „Ringen kívülre” került Varga Miklós edzője, csak magánemberként lehet ott az olimpián.A kiváló hajdúsámsoni ökölvívó, Varga Miklós második alkalommal harcolta ki az olimpiai részvétel jogát, Peking után Londonban is szorítóba léphet a 60 kilogrammosok mezőnyében. A magyar ökölvívó válogatottat képviselő három magyar sportolót – Varga Miklóst (60kg), Káté Gyulát (64kg), Harcsa Zoltánt (75kg) – Kovács László szövetségi kapitány és Szántó Imre mesteredző látja el tanácsokkal Londonban. Varga Miklós mestere, Máté Attila nem tagja az edzői stábnak.

Levél az elnöknek

- Peking után meg sem fordult a fejemben, hogy ha Miki kiharcolja a londoni indulás jogát, nem kapok helyet a hivatalos magyar csapatban – sóhajtott nagyot Máté Attila. – Peking előtt még a régió politikusai is mellém álltak, levelet írtak az akkori MOB-elnöknek, Schmitt Pálnak, hiszen a debreceni Kalucza Norbi és Miki személyében két hajdúsági bunyós lépett szorítóba. Nem vittek ki, szerintem meg is volt az „eredménye”. Ha ott vagyok, többet tudtam volna segíteni a srácoknak, hiszen jól ismerem őket.

Úgy tűnik, kísért a múlt, a hajdúsámsoni HISE vezetőedzője megint csak nem tagja a hivatalos edzői garnitúrának. Máté Attilát azonban nem olyan fából faragták, aki könnyen feladja a harcot.

Magánemberként az olimpián

- Nem szeretnék belemenni, miért nem kerültem be a londoni csapatba, nem akarok ártani a versenyzőmnek – jelentette ki diplomatikusan az ökölvívó szakember. – Magánemberként azonban ott leszek a játékokon, ez nagyban köszönhető Orosz Györgynek, aki szponzorként állt mellénk, Miki felkészülését is támogatta, valamint Londonban élő unokaöcsémnek, aki szállást biztosít számomra. Július 27-én lesz a sorsolás, 29-én kezdődnek a 60 kiló küzdelmei. Minden meccset megnézek, feltérképezem a mezőnyt, hogy hasznos tanácsokkal tudjam ellátni Mikit. A jegyeket előre meg kell vennem, ez elég zsebbe nyúlós. De kerüljön bármennyibe, szeretnék minél tovább sportolóm mellett maradni, mert az azt jelentené, hogy szépen menetel előre a versenyen. Már a kommunikációra is van tervünk, Mikivel „angol” telefonon, interneten tartjuk majd a kapcsolatot, de úgy tudom, egyszer az olimpiai faluba is bemehetek. A mérkőzése közben csak a lelátóról tudok taktikai tanácsokat adni, hiszen hivatalos minőségben nem lehetek a ring közelében. Remélem, versenyzőm meghallja majd a hangom, mindennél fontosabb, hogy jól szerepeljen. Májusban ünnepeltem a születésnapomat, amikor elfújtam a gyertyát, a családom kérte, kívánjak valamit. Megtettem, de mindenki mosolygott, mert tudták, nem magamnak kívánok...

HBN-BZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!