boon-sportoldal

2008.04.02. 10:27

500 lóerőből Szuper–1600-ba

<p>Miskolc - Két hete még egy ötszáz lóerős Mitsubishi Lancerrel vett részt a Ralikrossz Országos Bajnokság első futamán, most pedig pályafutása első rali 1-es versenyére készül a 19 éves ifj. Kiss László az Eger Ralin.</p>

A Speedbox ASE versenyzője több év gokart és ralikrossz után, Szentkúti Tamás navigálásával egy Szuper–1600-as Suzuki Ignis-szel áll rajthoz a szezonnyitó futamon.

– Nagyon várom már az első rali 1-es versenyemet, bár megmondom őszintén, a felkészülésem nem volt tökéletes - nyilatkozta ifj. Kiss László. - Az egyetem miatt eléggé elfoglalt vagyok. Ma (kedd) este is ZH-t írtam, szerdán és csütörtökön pedig csak délután tudok pályabejárásra menni. A Suzuki Ignis Szuper–1600-asat tavaly a Zemplén Rali előtt próbálhattam ki. Akkor akartunk is indulni, de elmaradt a verseny. Most nem volt még tesztlehetőségem, igazán csak a versenyen tudom majd kipróbálni. Az egyetlen célom a versenyen, hogy tapasztalatot szerezzek. Nem akarok versenybe bocsátkozni senkivel. Mindképpen a saját tempómban fogok menni, és nagyon szeretném karcmentesen célba vinni az autót. Annál is inkább, mert csak akkor tudok még az idén egy-két rali versenyen rajthoz, ha nem töröm össze az első versenyen.

Nagyon jó és sokéves tapasztalttal rendelkező navigátorom lesz, Szentkúti Tamás személyében. Apa régebben versenyzett, ők onnan ismerik egymást. Tamás nem csak a raliban jeleskedett, hanem korábban jégkorongozott is, úgyhogy egy igazi sportember, akitől nagyon sokat tanulhatok. Az Ignis-ünk az az autó, amelyikkel Keller Péter nyerte meg a Szuper–1600-as bajnokságot. A Suzuki Sport Európa műhelyében készítették fel, úgyhogy hiba nem lehet benne. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy bizalmat szavaztak nekem és hogy segítettek abban, hogy idáig eljuthassak és hogy megvalósuljon egy nagyon régi álmom: raliversenyen indulhassak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!