boon-sportoldal

2008.03.25. 14:01

Ezüstös nyitány az Eger Rali előtt

<p>Miskolc - Az Eger Rali előtt a Ralikrossz Országos Bajnokság első fordulóján melegített be ifj. Kiss László (Mitsubishi Lancer Evo VI, divízió I ). A 19 éves versenyző a divízió I-ben a 2. helyen végzett Máriapócson a hétvégén.</p>

Az elkövetkezendő napokban azonban már pályafutása első Országos Rali Bajnoki futamára, az Eger Ralira készül.

– Kicsit vegyesek az érzéseim az első futam után - mondta ifj. Kiss László. - Egyrészről nagyon örülök, mert az autó felkészítése tökéletesen sikerül. Más részről, magamtól egy kicsit többet vártam. A Mitsubishit össze sem lehet hasonlítani a tavalyi autómmal. Nagyon megbízható lett, egész hétvégén csak le kellett mosni, és kereket kellett cserélni rajta. Az időmérőn és mind a három előfutamban egyaránt második lettem. A versenyen szintén a második helyet szereztem meg.

A bajnokság szempontjából ez egész jó eredmény. Az autó beállítása azonban nem sikerült olyan jól, mint ahogyan számítottam rá. Ezen a téren úgy érzem, hogy van még tanulni valóm. Nagyon szeretnék az idén versenyeket nyerni, és még mindig a bajnoki cím a célom. A következő versenyem két hét múlva lesz, az Eger Ralin. Akkor fogok először rali 1-ben versenyezni egy Szuper–1600-as Suzuki Ignis-szel. Nagyon várom már, hiszen mindig is a rali volt a szerelmem. Hatalmas kihívás és biztosan nagyon összetett feladat lesz a számomra. A következő pár napban az egyetemmel kell foglalkoznom, de a hétvégétől már csak Egerre készülök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!