Berettyóújfalu hírei

2018.01.11. 07:54

Börtönkórház épülhet a 42-es főút mellett

Berettyóújfalu - Az egészségügyi intézmény már nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik.

Berettyóújfalu - Az egészségügyi intézmény már nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának feladatkörébe tartozik a berettyóújfalui börtönkórház felépítése, így a közbeszerzési eljárást is ők indítják el – jelentette ki a Napló érdeklődésére Muraközi István polgármester. Az egészségügyi intézmény a Gróf Tisza István Kórház melletti – megközelítőleg egyhektáros –, elkerített területen épül fel majd.

– A terület a Gróf Tisza István Kórházhoz tartozott, ám mikor államosították a kórházat, az önkormányzat megtartotta magának a területet. Ez az utóbbi időben elhagyatott lett, két méter magas kerítés veszi körbe, nem használtuk, emiatt adtuk át az államnak – részletezte a polgármester.

Hozzátette, a tervezett börtönkórházat a Herpály utca és a 42-es főút városi elkerülő része fogja közre, a Gróf Tisza István Kórházzal pedig egy új út fogja összekötni.

Az intézmény egyik hozadéka, hogy emiatt már folyamatban van egy egymilliárdos eszközbeszerzés is, amelyből a Gróf Tisza István Kórház felszerelését korszerűsítik – tudta meg a Napló.

HBN–BR


[related-post post_id="3649549"]

[related-post post_id="3643315"]

[related-post post_id="3565653"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!