Autó-motor

2020.06.02. 08:01

Debrecenbe gördült a lélegzetelállító luxuskupé

Páratlan elegancia, kifinomult stílus, vagány vonalvezetés, high-tec megoldások, prémium minőség, lehengerlő teljesítmény, mindezzel találkozhat, ha még ma kilátogat Kelet-Magyarország egyetlen Lexus autószalonjába.

Fotó: Kiss Annamarie

Premier pláne

Lélegzet visszafojtva és szájtátva…. Így álltunk a Lexus Debrecen szalonban, amikor begurult az új szupesrsportkupé, a Lexus LC 500 Convertible. Minden elvárásunkat felülmúlta, szerelem lett első látásra, majd a másodikra és a harmadikra is. A hangjáról nem is beszélve, amikor a finom duruzsolásból igazi méregzsákká vált. A hihetetlen formavilág és lenyűgöző kidolgozottság mellett a különleges vezetési élménnyel is elrabolta a szívünket. „Mint a filmekben” életérzés ez a javából. Az ember azt hinné, hogy ilyen csak a mozivásznon létezik, pedig nem. Ott állt előttünk feketén-fehéren, pontosabban kéken és fehéren, és részesei lehettünk ennek a csodának.

Életöröm a köbön

A 30 éves márka LC modellsorozata hűen tükrözi, ahogyan a Lexus fényűző életstílus-márkává fejlődött, ezzel a kabrió változattal pedig még tovább fokozták az élményt. Az LC kupé dizájnját művészien felidéző, nyitott tetős roadster tervezői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megalkossák a “tökéletes szépséget”. Az eredményben pedig harmonikusan ötvöződik az eredeti kupé minden vonzereje és egy kabrió dinamikus megjelenése. Az LC Convertible minden vonalát úgy rajzolták meg, hogy azok erős érzelmeket ébresszenek a szemlélőben, a szélvédő dőlésszögétől kezdve az összehajtott tetőt elnyelő csomagtér lágyan ívelt fedeléig. És a hatás valóban nem marad el.

Kifinomult kényelem

A felhúzott és lehajtott tetővel egyaránt gyönyörű autót a Lexus minden részletre kiterjedő gondos kidolgozása jellemzi. A tető és a takaróelem precízen összehangolva, kecsesen és természetesen mozog, ráadásul a nyitás-zárás a leggyorsabb a kategóriában, mindössze 15 másodperc, ami 50 km/órás sebességéig menet közben is hajtható. Az utastér kialakítása szép példája annak, hogyan válhatnak a kabinbelső elemei – például a tetőtakaró vagy az üléskárpitok – a külső dizájn szerves részévé. Az LC kupé külső formai stílusára alapozva a kabrió is kiváló aerodinamikával és súlyelosztással dicsekedhet, vagyis a dizájn egyszerre szép és funkcionális. A karosszéria-szerkezetét áttervezték, hogy merevségével ugyanolyan kimagasló vezetési élményt nyújtson, mint a kupé, ami már bebizonyította, hogy a prémium és a luxus érzete összepárosítható a sportossággal, amit most a Convertible még egy szinttel feljebb helyez.

Luxus minden időben

Az időjárás sem lehet akadálya a komfortos autózásnak, hiszen az LC 500 kabrióban a Lexus klímamenedzser automatikusan vezérli a légkondicionálást, az ülésfűtést, a nyakmelegítést és a kormánykerék fűtését, azt is figyelembe véve, hogy a tető éppen nyitva vagy zárva van-e, így az utastér a külső hőmérséklettől függetlenül kifogástalan kényelmet kínál. A menetzajtól sem kell tartani, ugyanis a tervezők arra törekedtek, hogy a nyitott tető ne zavarja az utasokat a beszélgetésben – éppen ezért nagy hangsúlyt fektettek az övvonal és a hátsó rész aerodinamikus kialakítására. Mindemellett az átlátszó polikarbonát szélterelő is hatásosan akadályozza meg, hogy a levegő a nyitott utastérben kavarogjon, így a kabin csendes marad, ráadásul aktív zajvezérlés (ANC) egészíti ki a legmodernebb zajcsökkentő és hangelnyelő megoldásokat. Így az autó éppen olyan kényelmes és csendes, mint amit minden más Lexustól megszokhattunk.

Lélegzetelállító teljesítmény

Azonban nem csupán a külső megjelenése lenyűgöző, hanem az alatta lévő erő sem kispályás. A vezető tökéletesen kiaknázhatja a kabrió dinamikus teljesítményét. A robusztus és érzéki hangú 5,0 literes, V8-as blokk élvezetesen, lehengerlő lendülettel, zökkenőmentesen gyorsít. A vezető köré formált modellben a legújabb Lexus prémium navigációs rendszer és LFA-stílusú műszerek várják a sofőrt. Tehát a Lexus LC 500 Convertible autóban hatásosan keveredik a japán esztétika és az a semmivel sem összehasonlítható életöröm, ami a kabriók sajátja. Az erős, önálló egyéniséget sugalló prémium csúcsmodell még teljesebbé formálja tulajdonosa életét.

Az exkluzív szalonban egyébként a Lexus minden modellje elérhető, a szedánoktól a SUV-okon át a csúcskategóriának számító sportautókig, a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás, a legendás megbízhatóság, a futurisztikus és letisztult dizájn, a high tech műszaki megoldások, a prémium kidolgozás és a legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálás mellett.

Lexus Debrecen

4032 Debrecen, Böszörményi út kivezető szakasza

Tel: +36 (52) 502600

E-mail cím: [email protected]

Weboldal: www.lexusdebrecen.hu

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!