Autó - Motor

2012.11.22. 12:59

Az új Ibiza Cupra - Vérbeli Seat

Spanyolország, Martorell – Az új Ibiza CUPRA a lehető legtisztább formájában testesíti meg a SEAT szellemiségét.

Spanyolország, Martorell – Az új Ibiza CUPRA a lehető legtisztább formájában testesíti meg a SEAT szellemiségét.

Az új Ibiza CUPRA erőteljes és egyéni formák, illetve a legkorszerűbb műszaki megoldások stílusos ötvözeteként kínálja kategóriája egyik legdinamikusabb modelljét. Kompakt külső méreteivel és magas színvonalú funkcionalitásával az Ibiza CUPRA a mindennapos használat igazán élvezetes és dinamikus autója. Nemkülönben sziporkázóak menetteljesítményei – álló helyzetből mindössze 6,9 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 228 kilométer/óra –, ám 100 kilométerenként átlagosan csupán 5,9 literes üzemanyag-fogyasztásával mindezek mellett kiemelkedően gazdaságos is. Az új Ibiza CUPRA piaci bevezetése 2013. februárra várható.

Új fejezet nyílik a sikertörténetben: az Ibiza CUPRA első generációja 1997-ben jelent meg az utakon, s a dinamikus CUPRA modellek azóta a SEAT márka egyik ikonjává léptek elő. E sztori következő fejezetét írja most az új Ibiza CUPRA, amelynek a kiemelkedően színvonalas technika – 132 kW/180 LE, hétfokozatú DSG váltómű, elektronikus differenciálzár-hatású funkció (XDS), nagyteljesítményű fékrendszer – éppúgy alapvető jellemzője, mint széles körű felszereltsége és innovatív részletmegoldásai. Kiváló példa erre az extrafelszerelésként kínált „SEAT Portable System”, amely a navigációs és a szórakoztató rendszer különleges kombinációjaként az autóból kivéve, mobileszközként is használható.

„Az Ibiza CUPRA kétségkívül a SEAT márka egyik meghatározó ikonja, amely egyéni formavilágával és kifinomult dinamika jellemezte menettulajdonságaival minden egyes kilométerre a vezetés élvezetes élményét ígéri” – hangsúlyozta James Muir, a SEAT S.A. elnöke. „Innovatív műszaki megoldásaival, továbbfejlesztett utasterével és még magasabb minőségi színvonalával az új Ibiza CUPRA látványosan jelzi márkánk gyors és töretlen fejlődését.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!