Olimpia 2020

2021.08.04. 13:28

Remek teljesítményt nyújtottak a debreceni kézilabdázók az olimpián

Nagyot harcolt és helyenként jól is játszott a magyar válogatott Norvégia ellen, de a csoda elmaradt.

Toki 20210802 Olimpia Kzilabda 2021 nk ni Magyarorszg Svdorszg Fot Tumbsz Hdi Nemzeti Sport csapat

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Fotó: Tumbász Hédi

A magyar válogatott az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan kézilabdázva kezdte a negyeddöntőt, a torna toronymagas favoritjának számító északiak pedig sok hibával kézilabdáztak. Hamar előnybe került a magyar válogatott és a 9. percben 6-3-ra vezetett is. Talán a lehetőségtől ijedtek meg a lányok: jött egy több mint tízperces gólcsend, miközben a norvég válogatott hétszer is eredményes volt, így lett 6-3 után 6-10 az eredmény – írja a dvsckezilabda.hu.

A rettenetes magyar szériát a DVSC Schaeffler irányítója, Vámos Petra gólja törte meg, és mivel a kapuba csereként érkező Szikora Melinda betett néhány bravúrt a közösbe, sikerült visszajönni a meccsbe, félidőben két góllal jártak előrébb a norvégok.

A második játékrészre érkezett a másik Loki-játékos, Bordás Réka, aki ebben a harminc percben végleg letette a névjegyét címeres mezben. A fiatal debreceni játékos nagyon elkapta a fonalat, 12-14 után az ő duplájával egyenlített a csapat. A magyar lányok kitették a szívüket a pályára, és bár sokat hibáztak, nem roggyantották meg őket a norvégok. Amikor egy újabb Bordás Réka duplával 18-16-ra vezetett a válogatott a 42. percben, akkor már lehetett bízni a csodában, azonban a hajrára elfogyott az erő, megtalálta a fonalat Norvégia, és megnyerte a negyeddöntőt.

Norvégia–Magyarország 26–22 (12–10)

Tokió, zárt kapuk mögött: V: C. Bonaventura, J. Bonaventura

Magyarország: Bíró B. – Lukács V. 1, Klujber 1, Tomori 4, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 5 (1) Márton G. Csere: Szikora (kapus), Vámos P. 2, Háfra N. 1, Helembay, Schatzl Nadine 2, Bordás 4. Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!