Kézilabda

2024.05.17. 18:28

Budaörsre is nyerni mennek a DVSC Schaeffler kézisei

Szombaton újabb meccseket rendeznek a női kézilabda NB I.-ben; a DVSC Schaeffler ismét hozná a kötelezőt.

Haon.hu

A DVSC Schaeffler többet nem hibázhat

Forrás: Napló-archív

Szombaton 17 órakor a Budaörs otthonában lép pályára a DVSC Schaeffler. Az elmúlt szezonban pont nélkül maradtak ebben a csarnokban, de bíznak benne, hogy a hazaiak ezúttal nem okoznak meglepetést, olvasható a debreceni klub honlapján.

CM20230920_DVSC Schaeffler-DKKA_NBI. bajnoki_kézilabda_sport_HAON (23)
A DVSC Schaeffler játékosa, Jovana Jovovics a volt csapata ellen bizonyíthat
Fotó: Czinege Melinda

Nem hibázhat többet a DVSC Schaeffler

Meglehetősen egyoldalú az eddigi Loki–Budaörs mérkőzések mérlege. A két csapat eddig 13 alkalommal találkozott az NB I-ben, s ebből 12-szer – többnyire magabiztos – debreceni siker született. 2022. október 15-én viszont a hatalmasat küzdő hazai együttes nyert a budaörsi csarnokban, s az a vereség örök mementó marad a DVSC kézilabdázói számára. A lányok pontosan tudják, hogy mennyire veszélyes a Pest megyei rivális, s el akarják kerülni az újabb kellemetlen meglepetést.

A bajnokság elején hullámzó teljesítményt nyújtó Moyra-Budaörs Handball az elmúlt hetekben sokkal jobb képet mutatott magáról, legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, mindössze a Győr otthonában szenvedett – a papírformának megfelelően – vereséget.

Remek sorozatot tudhat maga mögött a DVSC Schaeffler csapata, hiszen legutóbb január 27-én, a bajnokság első szakaszának utolsó körében hagyta el vesztesen a pályát NB I-es mérkőzésen. A pontvadászat második felében eddig mind a tíz mérkőzésükön két pontot szereztek Szilágyi Zoltán tanítványai. Mindez még akkor is kalapemelést érdemel, ha tudjuk, a Budaörs elleni idegenbeli találkozó után még a Győr és a Fradi vár a debreceni lányokra.

Nagyon kemény meccsre számít

– Egyelőre nem foglalkozunk az utolsó két meccsel, csak a Budaörsre koncentrálunk. A célunk eléréséhez kötelező megnyerni ezt a meccset – mondta az éppen Budaörsről érkező Jovana Jovovics. A Budaörs jó formában van és ebben a szezonban is bizonyították már, hogy jó csapatuk van, szóval kemény meccsre számítok, de bízom benne, hogy nyerni tudunk és a szombati mérkőzés segít nekünk felkészülni a Győr és a Fradi ellen is. 

Az elmúlt szezonban a Budaörs meglepésre legyőzte a Lokit, de ez most nem fordulhat elő, meg kell mutatnunk a pályán is, hogy jobb csapat vagyunk. Nem hibázhatunk már, mert egyszerűen nem fér bele.

– hangoztatta a játékos.

A Budaörsi Városi Uszoda Sportcsarnokban (Budaörs, Hársfa utca 6.), május 18-án, 17 órakor kezdődő Moyra-Budaörs Handball–DVSC Schaeffler mérkőzést Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka vezeti majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában