Gyász

2024.05.17. 18:13

Elhunyt a Csokonai Színház egykori színművésze

Jantyik Csaba hosszan tartó betegség után vesztette életét.

Haon.hu

59 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Jantyik Csaba színművész, a Budapesti Operettszínház társulatának tagja, aki 1987-től 14 éven át volt a Csokonai Nemzeti Színház művésze – közölte Facebook-oldalán a debreceni színház. Hozzátették, Jantyik Csaba nevéhez számos emlékezetes alakítás fűződik.

A Fidelio cikke rámutat, Jantyik Csaba 1964. július 30-án született Békésen. Szentesen a Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett irodalmi-drámai szakon 1982-ben, majd felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, Horvai István–Kapás Dezső osztályába. Diplomáját 1987-ben vette át.

A következő tizennégy évet Debrecenben a Csokonai Színházban töltötte, ahol minden műfajban kipróbálhatta magát.

Játszott Shakespeare-, Molière-, Schiller-főszerepek mellett modern klasszikusokat, a musical műfajának hőseit, valamint operettbonvivánok sorát. Ebben az időszakban folyamatosan tanított és rendezett is. Számos nívódíj mellett kitüntették a Debrecen Kultúrájáért díjjal. 2001-ben szerződött az Operettszínházhoz.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában