Megható történet

2024.05.03. 09:33

Szívmelengető dolgot tett egy hajdúszoboszlói asszony egy hajléktalan férfival

A 74 esztendős, térdműtétre váró fővárosi férfinak a híradások nyomán egy Hajdúszoboszlón élő hölgy ajánlotta fel, hogy ingyen nála lakhat, csupán a csirkék körül kér érte némi segítséget.

Haon.hu

Hajdúszoboszlón kerülhet újra egyenesbe László élete

Forrás: metropol.hu

László végigdolgozta az egész életét, mégsem rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal. A lakásait a főleg biztonsági őrként tevékenykedő férfi különböző okokból elvesztette  – kezdte a nehéz sorsú férfiről készített riportját a Metropol.

A lap április utolsó hetében mutatta be László élettörténetét, miután a férfi utcai hirdetésekben kezdett állást és lakhatást keresni. Az interjú nyomán most egy Hajdúszoboszlón élő hölgy ajánlott neki segítséget.

Egy egyszobás, de jól felszerelt, klímával is rendelkező, tiszta házban élek. Úgy gondolom, hogy a szeretet által minden nehézség áthidalható, vagyis ha szűkösen is, de elférünk

– mondta Mikó Erzsébet, és hozzátette: évekkel ezelőtt megözvegyült, de szeretné valakivel megosztani a magányát.

Pozitívan áll az élethez

60 éves vagyok, még jó néhány évem hátravan a nyugdíjig. Az életem nagy részében gyári munkásként dolgoztam, de már csak a saját, pici gazdaságommal foglalkozom. Csirkéket is nevelek

– részletezte Erzsébet. 

Leszögezte: a lakhatásért cserébe nem kér pénzt Lászlótól, de azt jó néven veszi, ha a férfi segít a baromfiudvar körül.

Lászlót a riport és a fotók alapján szimpatikusnak találta. Az idős hölgy elmondta, már próbálkozott korábban társkereső oldalakon megfelelő férfit találni, de csupa olyan alakba ütközött, akikkel jobb volt nem összeállni.

A beszélgetés során azt is elárulta magáról, hogy enyhén látássérült. Zöldhályog miatt nincs térlátása, ez pedig a legtöbb munkahelyen kizárja az alkalmazását. Saját bevallása szerint sem gazdag ember, de amije van, azt szívesen megosztja azzal, aki megérdemli.

Hiszek benne, hogy az élet szép!

– vélekedett Erzsébet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában