Zuhanyzáskor támadt rá a férfira késsel

Zuhanyzáskor támadt rá a férfira késsel
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Elrendelte a Debreceni Járásbíróság annak a 46 éves nőnek az előzetes letartóztatását, aki az eddigi adatok szerint a múlt hónap végén többször megszúrta élettársát cívisvárosi otthonukban.

A megyei ügyészség közlése szerint a gyanúsított – akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt nyomoznak – a mellkasán döfte meg a párját, akit súlyos, életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba a mentők.

A bűneset május 31-én történt a déli órákban, amikor a zavart pszichés állapotú nő előzetes szóváltás nélkül támadt rá az éppen zuhanyozó férfire.

Az áldozat az utcára menekült, ahol egy autóstól kért segítséget. A sofőr hívott mentőt, így a gyors orvosi ellátás megmentette a férfi életét (a szúrások következtében légmelle keletkezett). A vádhatóság tájékoztatása szerint a gyanúsított beszámítási képességének szakértői véleményezéséhez intézeti megfigyelés szükséges.

A büntetlen nő letartóztatását – az ügyészi indítványban foglaltaknak megfelelően – 1 hónapra rendelte el a bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsításának, megnehezítésének veszélyére, valamint a bűnismétlés reális veszélyére tekintettel.

HBN