Helyi közélet

2016.03.30. 08:10

Irány haza!

<em>Nyaralási szokásainkat igencsak átírhatja a világ egén és földjén tapasztalt káosz. Nemhogy törökországi, bulgáriai, de már olaszországi megváltott repjegyeket is látok a közösségi oldalon, amint épp átruházandók.</em> Barak Beáta jegyzete.

Nyaralási szokásainkat igencsak átírhatja a világ egén és földjén tapasztalt káosz. Nemhogy törökországi, bulgáriai, de már olaszországi megváltott repjegyeket is látok a közösségi oldalon, amint épp átruházandók. Barak Beáta jegyzete.

No de ki kockáztatná az életét, amikor már ott tartunk, hogy az utazótársunk bőröndjében sem bízhatunk? Azt vizionálom, hogy idén nyáron sokkal több kerékpárt és túracipőt adnak majd el, s az utazási irodákban ezek lesznek a menő reklámok: „Indulj el egy úton, én is egy másikon – egymillió lépés Magyarországon, kedvező áron!” Vagy, mivel állítólag ma már az ország legszebb vidékei bejárhatók két keréken, így hirdetnek: „vadregényes hosszú hétvégi kalandtúra a magyar tenger körül, egy igazi magyarországi sportos kikapcsolódás a természetben, két keréken!” Azoknak, akik korábban busszal mentek nyaralni a görögökhöz néhány tízezer forintból, még nem tudok olyan hazai üdülést ajánlani, például a Balaton környékén, amely kijönne ugyanannyiból, ha szállás is kell… De jöhet még a magyarok tengerére tengernyi magyar, csak nehogy egy Zimmer Feri-féle bérelje ott az üdülőket, aki csak „konyít az üzleti típusú vállalkozásokhoz”!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában