Zsombi csak egy van, Kerekes azonban nem

Akt.:
Zsombi csak egy van, Kerekes azonban nem
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az U19-esek között rugdossa a gólokat a korábbi Loki-támadó, Kerekes Zsombor fia, Krisztián.

Többször volt korosztályos válogatott a tizennyolc esztendős Kerekes Krisztián, aki most az egy évvel idősebbek között termeli a gólokat a DVSC-ben. A csatárról egyre többen tudják, hogy az egykori válogatott támadó, Kerekes Zsombor az édesapja. A fiú terveiről és az atyai örökségről beszélgettünk a két Kerekessel.

Sportos család

– Egyáltalán nem kellett unszolni, ösztönösen szeretett bele a labdába – emlékezett vissza az idősebb Kerekes. – Nagykanizsán éltünk, amikor másfél éves volt és már rúgta a bőrt, úgyhogy nem kellett sokat gondolkozni azon, melyik sportágat válasszuk ki a számára. 2004-ben, hatévesen az Olasz Focisuliban kezdett el rendszeresen futballozni, ezt követően Hollandiába szerződtem és ott játszott két évet Krisztián. Kilenc esztendeje pedig a DVSC korosztályos csapataiban sportol – mondta a korábbi debreceni kedvenc.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Krisztián középcsatárként játszik, azonban Zsombor szerint a stílusa másabb, mint az apjáé volt. – Gyorsabb, mint én voltam fénykoromban, a cselezőkészsége is jobb, a fejjátékán azonban még van mit javítani. Szoktunk pluszmunkát is végezni Pallagon, de szerencsére nem nekem kell mondanom, hogy menjünk gyakorolni, hanem ő nyúz, maradjunk kint, vagy menjünk ki edzés előtt focizni. Sajnos az iskola mellett elég sűrű a srác programja, nem könnyű időt szakítani a pluszban bevállalt melóra. De van, amiben könnyebb dolga van, mint nekem, én egy faluról indultam a Vajdaságból, ő pedig a Debreceni Labdarúgó Akadémián heti hat-hét edzéssel készül. Úgy látom, minden adottsága megvan, hogy sokra vigye. Azok az elemek, amelyeket nem lehet megtanulni, azok benne vannak a játékában: gólérzékenység, gyorsaság és a testfelépítése is megfelelő. Szerencsére az akaraterővel sincs gond nála, ezért bízunk abban, hogy eléri a célját. Azt mondják, nem azért van az akadémián és a korosztályos válogatottakban, mert Zsombinak a fia… Az édesanyjával együtt nagyon büszkék vagyunk rá, ahogyan a lányunkra, Dominikára is, aki a tizennégy évesek között ér el egyre szebb sikereket atlétikában, most lettek országos bajnokok 4×100 méteres váltóban – árulta el Kerekes Zsombor.

Többet várnak tőle

Krisztiánt ugyancsak büszkeséggel tölti el, hogy milyen remek játékos volt az „öreg”.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

– Sok meccsén kint voltam apának, nagyszerű érzés volt a telt házas Oláh Gábor utcai stadionban hallgatni a „Zsombi csak egy van” kezdetű dalt. Én is szeretnék majd minél több mérkőzést lejátszani az NB I-ben, később pedig jó lenne külföldön is kipróbálnom magam. Az, hogy apám ismert labdarúgó volt, előnyt és hátrányt is jelent olykor. Előnye, hogy sokan szeretik a mai napig, ugyanakkor többet is várnak el tőlem a Kerekes név miatt, de igyekszem ezeknek az elvárásoknak megfelelni – fogalmazta meg vágyait Krisztián.

A kis Kerekes legutóbb februárban gyakorolhatott együtt a magyar U18-as válogatottal, a DVSC U19-es gárdájában pedig kilenc gólt szerzett eddig a most futó bajnokságban.

HBN-TNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek