Zsolnay-ügy: rögzített telefonbeszélgetést tett közzé a Pécsi Újság.hu

Pécs – A Pécsi Újság.hu nevű hírportál birtokába került és a honlapján publikált telefonbeszélgetés tanúsága szerint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. egyik vezetője és egy ismeretlen nő arról beszélgetett, hogy lehetséges-e számla nélkül kivinni a gyár területéről egy 400 ezer forint értékű termékösszeállítást.

A hétfői cikk szerint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. meg nem nevezett vezetője – mint a megjelentetett felvételen is hallható – elzárkózott a kérés teljesítésétől, de azt mondta, erre Bachar Najarinak, a cég többségi tulajdonosának lenne lehetősége, hiszen “ő a tulajdonos”.

A Pécsi Újság.hu szerint a felvételen “a számla nélküli szállításra célozgató hívó fél” egy Dezső keresztnevű férfi megrendelésére és az ő Bachar Najarival történt egyezségére hivatkozott.

“A nő arra ösztökéli a manufaktúra szóban forgó vezetőjét, hogy mivel egy +Dezső+ keresztnevű illető ezt már megbeszélte Bachar Najarival, ezért segítsen kihozni a gyárból 400 ezer forint értékű terméket, amelyet egyébként vár az azt megrendelő ügyfelük” – olvasható a cikkben.

A Zsolnay dolgozója többször elismétli, hogy erre Bachar Najarinak lenne csak lehetősége, “aki a tulajdonos”, ezért az ő autóját nem vizsgálják át – írják.

A Pécsi Újság.hu azt írta, hogy a felvételt ismeretlenek juttatták el szerkesztőségükhöz, arra azonban nem tudatták, ki, milyen célból és mikor készítette a felvételt.

A Pécsma.hu nevű portál április 28-án – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – azt írta, hogy “ismeretlen elkövetők csomagtartóban lophattak ki porcelánokat a pécsi gyárból, és valószínűleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emiatt csapott le a manufaktúrában”.

A NAV nyomozói árpilis 26-án reggel szállták meg a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pécsi székhelyét. Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense aznap az MTI-vel közölte, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indítottak büntetőeljárást, további tájékoztatást azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott.

Címkék: ,