Zsinegeltek, szúrtak, raboltak a vádlottak

Debrecen, Nyíracsád – A tízezer forintot alig haladta meg a zsákmány…

Fegyházbüntetést, illetve fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség egy 22 éves balmazújvárosi férfira és 17 éves társára; a vádlottak késsel mentek rabolni egy nyíracsádi lakóházba.

A bűncselekmény még tavaly májusban történt. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a tettesek egy férfi televízióját akarták megszerezni. Előbb a készülék gazdájának elkábításával próbálkoztak: tíz szem „gyógyszert” (nem tudni, miféle szert) oldottak fel borban, meg is itatták vele, de a sértett túl keveset fogyasztott, ráadásul a fiúk távozása után kiborította a bort.

A vádlottak azonban éjszaka visszatértek: késsel a kézben berúgták az ajtót, a felnőtt egy műanyag csövet is magához vett. A házigazda kezét-lábát zsineggel összekötözték, majd a tévé mellett kozmetikai szereket és egy magnót is „összekészítettek”.

A sértett ekkor ébredező barátját, aki fel akart kelni egy ágyból, az idősebbik vádlott a csővel többször fejbe vágta, majd konyhakésével megszúrta. A támadók ezt követően távoztak.

A szúrt, vesetájéki sérülés 8 napon túl gyógyult, és a nyomozó hatóság álláspontja szerint a döfés akár életveszélyesnek is bizonyulhatott volna (testtájék, erő, stb.).

HBN