,,Zsebretett kézzel nem rabolhatnak ki”

Akt.:
,,Zsebretett kézzel nem rabolhatnak ki”
© Fotó: Matey István
Debrecen – Ismét megnyílt az adventi vásár Debrecen főterén. Arról kérdeztük az utca embereit, miként óvják az értékeiket vásárlás közben.

Gál Zsófia igyekszik elkerülni a nagyobb tömeget, vásárlás előtt nagyobb értékeit otthon hagyja. – Igyekszem kizárólag készpénzt magammal vinni, nagyobb kár származhat abból, ha például a bankkártyámat lopják el – fogalmazott.

Gál Zsófia Gál Zsófia ©

Kunkli Dóra mindig leellenőrzi, hogy be van-e cipzározva a táskája, és arra is odafigyel, minden esetben ráláthasson a csomagjára.

Kunkli Dóra Kunkli Dóra ©

Erdélyi Bianka sose adná egy idegen kezébe a telefonját vagy egyéb értékeit, bármilyen trükkel is próbálkozzon az illető. – A készülékeimet mindig jelszóval védem, hogy abban az esetben se férjenek hozzá adataimhoz, ha azt ellopják.

Erdélyi Bianka Erdélyi Bianka ©

Szász Zsombor ügyel arra, hogy olyan táskát válasszon, mely biztos zárral rendelkezik, és anyaga miatt nehezen kivágható. – Általában nadrágom elülső zsebeiben tartom a mobilom, ahonnan nemigen lehet bármit is eltulajdonítani – tette hozzá.

Szász Zsombor Szász Zsombor ©

Bákonyi Norbert a napokban látogatott el a főtéren lévő adventi vásárba, szerencsére nem érte őt kellemetlen élmény. – Talán az a titka, hogy sosincs nálam kesztyű, és a hideg miatt mindig zsebre rakom a kezeimet – mondta nevetve.

Bákonyi Norbert Bákonyi Norbert ©

– Iskolatáskámban kevés értéket hordozok magammal, azokat is gondosan elrejtem benne – osztotta meg Szabó József.

Szabó József Szabó József ©

HBN | Fotók: Molnár Péter