Helyi közélet

2014.01.07. 13:58

Milliárdokért szőnyegeznek újra

Debrecen - Jövőre folytatódnak az idén elkezdett felújítások a hazai közutakon, így megyénkben is.

Debrecen - Jövőre folytatódnak az idén elkezdett felújítások a hazai közutakon, így megyénkben is.

Idén és a jövő év első felében összesen mintegy 1200 kilométeren végez el a közútkezelő az útállapotok tartós javulását eredményező beavatkozásokat az országos közúthálózaton.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai és uniós forrásokból 122 milliárd forintot fordíthat a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére. Megerősítik, szélesítik A teljes körű felújítások tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját is. A közútkezelő a sikeres projektzárások utáni években kiemelt figyelemmel kíséri a mellékutak állapotát, hogy azok tartósan kiváló minőségűek maradhassanak. E programban országszerte több mint 60 szakaszon összesen mintegy 456 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút teljes körű rekonstrukciója valósul meg 2013-ban.

A teljes körű felújítások jövő tavasszal további közel 50 szakaszon, 215 kilométeren folytatódnak. A közútkezelő 89 milliárd forintból indíthatott fejlesztéseket az Új Széchenyi Terv forrásaiból. Az idén lezáruló projektek összértéke 57 milliárd forint, a 2014-ben befejeződőké további 32 milliárd forint.

További információk a naplo.hu-n és a szerdai Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában