Zongoraszó Mosonyi Mihály emlékezetére

Debrecen – Versennyel tisztelegtek, határon innen és túl.

A Liszt Ferenc Társaság Kelet-Magyarországi Tagozata, a Bánffy György Kulturális Szalon Budapest és a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola nemrégiben Mosonyi Mihály Nemzetközi Zongoraversenyt rendezett Debrecenben.

A versenyt a történelmi Magyarország egész területén működő magyar tannyelvű zeneművészeti szakközépiskolák számára hirdették meg. A zongoraversenyre Kárpátaljáról, az ungvári Zádor Dezső Zeneművészeti Szakközépiskolából, a Váci Bartók–Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskolából, a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolából, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolából, valamint a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolából érkeztek diákok, két korcsoportban.

HBN


A díjazottak

  • A zsűri első díjban részesítette az első korcsoportban Varga Pannát, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola növendékét (tanára Szilágyi Valéria), valamint a második korcsoportban Divald Reginát, a Váci Bartók–Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola növendékét (tanára Cs. Nagy Ildikó).
  • Az első korcsoportban Orosz Katalin, a Nyíregyházi Zeneművészeti Iskola tanulója (tanára Mogyorósi Éva) és Rétfalvi Regina, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola – AMI növendéke (tanára Sőrés Ildikó) osztozott a harmadik helyen.
  • A második korcsoport második helyezettje Hidi Orsolya, az ungvári Zádor Dezső Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója (tanára Telychko Tetyana); a harmadik helyet Bedő Elizabet nyerte el, aki szintén az ungvári iskola diákja (tanára Savchenko Natalia).
  • Különdíjat kapott Bihari Fruzsina, a Nyíregyházi Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója (tanára Boda Balázs) és Ferencz Krisztina, a budapesti Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója (tanára Tőkés Emese).
  • A díjazottak tanárai különdíjban részesültek.
  • A Bánffy György Kulturális Szalon a verseny támogatásaképp két bemutatkozási lehetőséget ajánlott fel a helyezettek számára Budapesten, a Duna-palotában.