Zöld napot tartottak az egyetem műszaki karán

Debrecen – A vízminőség-védelmi, a levegő- és zajvédelmi laboratóriumokat is megismerhették.

Környezetvédelmi feladataikról, tevékenységükről tartottak előadást a meghívott környezetvédelmi szakemberek, akik betekintést adtak a vállalatok életében aktuálisan felmerülő környezetvédelmi problémákba is. A középiskolásoknak, egyetemistáknak, a környezetmérnöki munka és hivatás iránt érdeklődőknek megrendezett Környezetmérnöki Szakmai Napon a frissen végzett szakemberek elhelyezkedési lehetőségeiről is szó esett.

– Környezetmérnöknek megéri tanulni, hiszen a levegőtisztaság-védelem, zaj- és rezgésvédelem, illetve a kármentesítés területén is kevés szakember érhető el a piacon – mutatott rá az elhelyezkedési lehetőségekre Bodnár Ildikó.

Mint arról az egyetem hivatalos honlapja beszámolt, az október 22-ei eseményen a Műszaki Kar vízminőség-védelmi, levegő- és zajvédelmi laboratóriumait is megismerhették a látogatók, akiknek kísérleteket is bemutattak. A szakmát érintő 21. századi kihívások mellett az előadásokból olyan érdekességeket is megtudhattak, mint például, milyen környezeti hatásai vannak az elektromos járműveknek. A zöld hatóságnak köszönhetően pedig a mobil környezetvédelmi mérőkocsit is megismerhették.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés