Zöld kommandó járja a cívisváros utcáit

Akt.:
Szemét az ipari park szervizútján, ahol a 42-es busz
Szemét az ipari park szervizútján, ahol a 42-es busz - © Fotó: Matey István
Debrecen – Közmunkások tüntetik el a Nyugati Ipari Parkban található nagy hulladékkupacot.

Hamarosan elszállítják azt a nagy szemétkupacot, amely a Balmazújvárosi úti Nyugati Ipari Park szervizútja mellett található – ígérte a polgármesteri hivatal egy szerkesztőségünknek címzett levélre reagálva. Olvasónk beszámolója alapján ugyanis megtudtuk, hogy tavalyelőtt közmunkások kitakarították a szóban forgó erdős-bokros területet, azóta azonban újra megjelent, és egyre csak növekszik az ottani szemétdomb, mely mellett helyi autóbuszok is elhaladnak.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Razziák városszerte

Kiderült, hogy a polgármesteri hivatal úgynevezett zöldterületi ellenőröket foglalkoztat, akik lakossági bejelentésekre és tervüknek megfelelően folyamatosan járják a város utcáit. Az észlelt illegális hulladékokról fényképfelvételeket is készítenek. A szóban forgó területen a területileg illetékes zöldterületi ellenőr február 26-án végzett köztisztasági ellenőrzést, mely alapján a város illetékese már másnap megrendelte a hulladék elszállítását a Dehusz Nonprofit Kft-től.

Összegyűlt a munka

A közmunkaprogram viszont csak március 16-án indult, így a korábban megrendelt munkálatok átmenetileg feltorlódtak. Ennek ellenére a Nyugati Ipari Parkban is igyekeznek minél hamarabb rendet tenni. A területet ezután is figyelni fogják, és szükség esetén intézkednek az újabb takarításról – közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN–OCs