Zinédine Zidane távozik a Real Madrid padjáról

Zidane a legfrissebb BL-serletggel
Zidane a legfrissebb BL-serletggel - © Fotó: AFP / Franck Fife
Madrid – A Real Madrid rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, melyen bejelentették, hogy a 46 éves Zinédine Zidane két és fél év elteltével lemond vezetőedzői pozíciójáról, és távozik a klubtól.

Zidane augusztusban hosszabbította meg szerződését, februárban viszont kijelentette, ha úgy érzi, nem tud már többet adni már a klubnak, akkor önként távozik.

Eljött az idő

„Tisztában vagyok azzal, hogy meglepetésként hat a döntésem, de hiszem, hogy jó döntést hoztam, és a megfelelő pillanatban távozom. A csapatnak tovább kell haladnia a győztes úton, és most, három év elteltével, változásra van szüksége – egy új hangra, egy új munkametódusra. A Real Madrid mindent megadott nekem, örökké közel maradok a klubhoz, az én klubomhoz. Sokan nem fogják megérteni a döntésemet, de ez volt a megfelelő idő a változtatáshoz, a játékosok szempontjából is” – tette hozzá Zidane, aki elárulta, közel állt ahhoz, hogy új szerződést írjon alá, ám végül meggondolta magát.

Nem fáradtam bele az edzősködésbe, de tudnod kell, mikor kell abbahagyni. Ha maradok, sokkal nehezebb lett volna trófeákat nyerni. Ezt már láthattuk a Király-kupában a mostani szezonban, nem vehetjük ilyen könnyedén a hazai versenysorozatokat.”

Florentino Pérez klubelnököt sokkolta Zidane döntése.

„A BL megnyerése után nem ezt vártam. Tudja, hogy jobban szerettem őt bármely másik játékosnál vagy edzőnél, mindig is az oldalamon akartam tudni.”

HBN