Zidane Madridja elég lesz Messiék ellen?

Messi vagy Ronaldo örülhet a végén?
Messi vagy Ronaldo örülhet a végén? - © Fotó: Getty Images
A világ legjobbnak tartott labdarúgói, Messi és Ronaldo egymásnak feszül a Camp Nou-ban.

Óriási várakozás előzi meg az El Clásicót, azaz a szombati Barcelona–Real Madrid spanyol bajnoki csúcsrangadót.

A „gigászok csatája” előtt Andres Iniesta, a Barcelona sztárja egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Cruyff halála miatt is fontos lenne megnyerniük a Real elleni derbit. – Kétségkívül különleges lenne, ha nyernénk, és a győzelmet az ő emlékének ajánlhatnánk – idézte a Barca középpályását a Sport TV.

– Cruyff különleges futballista volt a Barceloa drukkerei és a világ összes labdarúgó-szurkolója számára. Tényleg nagyon jó lenne, ha szombaton nyernénk az El Clásicón, és utána az ő emlékének ajánlhatnánk a sikerünket. Úgy érzem, hogy ez akár egy plusz motivációt is adhat a csapatnak. (A hazai szurkolótábor hatalmas élőképpel készül: az összecsapás előtt a „Grácies Johan”, vagyis „köszönjük, Johan” felirat lesz olvasható a lelátón, amit 90 ezer tábla felmutatásával alakítanak ki a nézők.)

Nem szabad lebecsülni

– Az évad eleje óta apró lépésekkel haladunk előre, mindig csak a következő meccsre koncentrálunk. Persze pontosan tudjuk, hogy hogyan állunk most, de még nem jött el az ünneplés ideje. Alig várjuk, hogy befejeződjön a szezon, de tudjuk, messze még a vége. A legnehezebb mérkőzéseink vannak hátra, ugyanakkor ebben a szakaszban érhetjük el a legszebb sikereket is – fogalmazott a Barca csapatkapitánya, aki a Real elleni rangadóról így vélekedett. – Úgy tekintünk erre a szombati El Clásicóra, mint egy rangos kupadöntőre. Ami a Realt illeti, sohasem szabad őket lebecsülni. Zidane érkezése új lendületet hozott a csapatnak, és egy kicsit a játékuk is átalakult. A Real mindig veszélyes ellenfél, és ez most sincs másképpen. Ha nem játszunk úgy, ahogy tudunk, akkor csúnya meglepetést okozhat nekünk, mert a madridiak kerete tele van olyan játékosokkal, akik egyedül képesek eldönteni egy ilyen találkozót – fogalmazott Iniesta.

Ramos is csatasorban

Várhatóan ott lesz a Real Madrid kezdőcsapatában a szombati Barcelona elleni szuperrangadón Sergio Ramos. A fővárosiak csapatkapitánya hátfájdalmai miatt elhagyta a spanyol válogatott keretét az Olaszország elleni találkozót követően, amelyen az első 45 percben játszott. Az AS beszámolója szerint Ramos a Real keddi edzésén már részt vett, így várhatóan nem lesz akadálya, hogy pályára lépjen 32. Clásicóján, ahol minden bizonnyal Pepével együtt ő alkotja majd a madridiak belső védelmét a katalánok ellen.

A Barcelona–Real Madrid csúcstalálkozó előtt szombaton 19.15-től egy felvezető műsorral hangolnak a Sport 1-en, majd 20.30-tól következik az élő közvetítés.

HBN