Zénó és a félelemetes hóember…

Zénó és a félelemetes hóember…
Szalghári Éva a Borsod Online szerkesztőnője imádja az állatokat, ahogy ő fogalmazott : gondoskodást és törődést igényel minden kedvenc, de viszonzásul sok-sok szeretetet kaphatunk.

“Mi és Kedvenceink ” című sorozatunkba újabb állatbarátot mutathatunk be, még pedig azt az embert aki ezen cikksorozat ötteltgazdája is egyben.

Szalghári Éva lapunknak adott interjújában elmesélte, pici kora óta mindig volt kutya a családjukban.

Zénó tavaly március végén került hozzánk, miután előző kutyánkat el kellett altatni, mert már nagyon beteg volt. Nyolc hetesen került hozzánk, nagyon hamar megszokta új otthonát –fogalmazott Szalghári Éva.

Zénó majd csak február másodikán lesz egy éves, így mondhatni igazi kölyök még, aki igényli, hogy foglalkozzanak vele.

Az egész családot leköti. Kedvenc elfoglaltsága a labdázás, bár még elég egyoldalúan kezeli a dolgot, ugyanis ha eldobjuk neki a labdát, szépen visszahozza, csak éppen letenni nem akarja. Nagyon korán rászoktattuk a sétálásra, családunk bármelyik tagjával szívesen megy „ki” – avatott be Zénó titkaiba a gazdi.

Találjuk meg a hozzánk valót!

Egy igazi állattartótól elvárhatjuk, hogy néhány jó tanáccsal is elássa állatbarátait.

Akinek módja és lehetősége van, tartson bátran állatot a lényeg, hogy találja meg az életmódjához és a temperamentumához megfelelő kedvencet, legyen az kutya, macska, aranyhal, teknős vagy bármi más. Ugyan gondoskodást és törődés igényel minden kedvenc, de ragaszkodásukkal, szeretetükkel viszonozzák mindezt. Engem Zénó legtöbbször már a kapuban vár, ha meghallja, hogy közeledem, és még szinte haza sem értem, már hozza a labdáját, hogy játsszak vele. Sokszor „kiprovokálja” a figyelmet, megbögdös az orrával, dugja a fejét a kezemhez, „hallgatózik” a bejárati ajtónál, hogy jelezze: Ő is itt van és játszani szeretne – magyarázta.

A jó tanácsok után végezetül egy aranyos Zénós történetettel búcsúzott Szalghári Éva:  –Karácsonykor, amikor esett némi hó, elmentünk Zénóval sétálni. A közeli játszótéren néhány gyerek hóembert épített, a környék összes havát összehordták, és sikerült egy szép nagy hóembert építeniük. Ahogy közelítettünk a hóember felé, Zénó meghátrált a nagy termet láttán, és megszeppenve ült le a lábam mellé, és nem értette, mi van előtte.