Magyarország

2008.10.13. 10:01

Beperli a rendőrséget a lenti kapitányságon öngyilkosságot elkövetett fiú édesanyja

<p>Továbbra is kómában van és rosszabodott az állapota annak a 16 éves fiatalembernek, aki múlt kedden saját nadrágszíjára akasztotta fel magát a lenti rendőrkapitányságon - ezt a fiú édesanyja mondta el a Független Hírügynökségnek.</p>

Hozzátette azt is, hogy az ügy miatt pert indít a rendőrség ellen, a részletekről még egyeztet ügyvédjével. "Nem kellett volna nála hagyni az övet" - ezt Dr. Tiborcz János ezredes, Zala megye rendőrfőkapitánya nyilatkozta a Független Hírügynökségnek.

Azzal kapcsolatban azonban nem nyilatkozott, hogy elismeri -e a rendőrök hibáját az ügyben. A főkapitány szerint a törvények minden esetben "fogvatartottat" emlegetnek, a 16 éves fiatalember azonban előállított volt. Az eset nem is a fogdában, hanem a lenti rendőrkapitányság előállítóhelyiségében történt. Mint mondta: a szabályzat azt írja elő, hogy az előállítottat kamerával, vagy őrrel kell őrizni, a kapitányságon mindkettő megvolt. Hangsúlyozta, hogy a szabályzat nem azt mondja, hogy figyeljék, hanem azt, hogy őrizzék az előállítottat. A főkapitány elmondta, hogy amikor a rendőröknek feltűnt, hogy nem látják a fiatalembert, akkor bementek az előállítószobába és miután észrevették, hogy a fiú felakasztotta magát, levették a szíjról és újraélesztették. A fiatalembert a mentők a Zala Megyei Kórház intenzív osztályára szállították, azóta is ott ápolják.

Tiborcz János hangsúlyozta, hogy a fiú nem volt még gyanúsított és nem is hallgatták ki. Mint mondta: ezt nem is tehették volna meg, hiszen, mivel a fiú 16 éves, ehhez szülői felügyelet kell.

Múlt kedden egy idős asszony jelentette a rendőrségnek, hogy a lenti temetőben két fiatal ellopta a táskáját. Hasonló eset előző nap is történt, akkor is két fiatalt láttak. A kedden kiérkező járőr a temetőhöz közeli úton két fiatalt pillantott meg, egyikük beszaladt a közeli kukoricásba, a másik azonban ott maradt. Őt a rendőrök először tanúként vitték be a kapitányságra. Közben a kukoricásban megtalálták az idős hölgy ellopott iratait, majd a másik fiatalembert is, akit előállítottak.

Az ő elszámoltatása során merült fel, hogy a korábban még tanúként bevitt másik fiatalembernek is köze lehet a lopáshoz. Ekkor őt is előállították, de még mielőtt az előállítóhelyiségbe vitték volna, megengedték neki, hogy felhívja édesanyját. Röviddel ezt követően az előállítóhelyiségben a fiatalember felakasztotta magát saját nadrágszíjára.

  • Balesetek, bűnügyek
  • Robbanás Budapesten, a XVII. kerületben
  • Dolgozni ment a halálos gázolás után
  • Titokban vallhatnak a kaposvári gyilkosok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!