Zenés Science Caféra várják a közönséget

Debrecen – „A zene fejlődése kezdetektől napjainkig” címmel hallhatnak előadást az érdeklődők az egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café évzáró rendezvényén szerdán.

Hangszeres bemutatóval egybekötött zenés utazásra invitálja a közönséget a Debreceni Egyetem Science Café előadássorozatát szervező Tudományos Igazgatóság. Váradi Judit és a Zeneművészeti Kar hallgatóinak jóvoltából a hagyományos japán zenétől egészen a japán filmzene kialakulásáig kalauzolják el a zenebarátokat az előadók. Tóth Levente egy japán marimba-darab interpretálásával segíti a zenés kalandozást, Radócz Miklós pedig a modern trombitazene sajátosságait ismerteti meg a közönséggel Stanley Friedman: Solus című zeneműve, a kortárs trombitairodalom talán leginnovatívabb, legújszerűbb alkotásának segítségével.

Az előadás december 5-én, szerdán 17 órakor kezdődik a már jól megszokott helyszínen, a Csapó utcai bevásárlóközpont könyvesboltjában.

Az előadást követően téli szünetet tart a Science Café, amely legközelebb az újévben, január 16-án sportos témával várja majd a tudomány iránt érdeklődőket.

– Debreceni Egyetem –